Űj főszerkesztő a Pesti Hírlap élén

HírKlikk 2020. október 29. 20:00 2020. okt. 29. 20:00

Fontos változások lépnek életbe a 168 Óra közéleti hetilap és a jövő héttől a koronavírus ellenére ismét napilapként megjelenő Pesti Hírlap kiadójánál, a Brit Mediánál.

Media1 megtudta, hogy több változás is életbe lép a következő napokban a Pesti Hírlapot kiadó Brit Mediánál, részben a lap napi szintű visszatérésével, részben a kiadó által elhatározott stratégiai újításokkal összefüggésben.

Az egyik legjelentősebb változás, hogy november elsejétől Pion István lesz a Pesti Hírlap főszerkesztője. Pion eddig a termék egyik szerkesztője volt, most tehát előrelép. Trencséni Dávid, aki áprilisban, Kerényi György alapító-főszerkesztő távozását követően lett a Pesti Hírlap főszerkesztője, szintén előrelép és hírigazgatóként folytatja a vállalatnál.

Trencséni fogja összehangolni a kiadóhoz tartozó valamennyi (print és online) termék működését, együttműködésben ezek főszerkesztőivel.

Pion István 2008-tól a Magyar Hírlapnál, 2011 októberétől padig a Magyar Nemzetnél dolgozott. 2017 szeptemberében igazolt a Zoom.hu kulturális rovatához, ahol a lap megszűnéséig, 2018 decemberéig dolgozott.

168 Óra hetilap irányítását megbízott főszerkesztőként Makai József viszi azután, hogy Rózsa Pétert korábban, a miniszterelnok.hu-n és Orbán Viktor Facebook-oldalán a miniszterelnök családjáról már megjelent fotó a hetilapban való újraközlésére hivatkozva, elbocsátották. Megújul a 168 Óra külleme is.

Forrás: media1.hu