Újabb kedvelt cafeteria szűnik meg

HírKlikk 2019. július 9. 05:00 2019. júl. 9. 05:00

Az Erzsébet-utalványok után még egy állami cafeteriaelem tűnik el a piacról, ugyanis csak június 30-ig lehetett Posta Paletta utalvánnyal fizetni a mintegy 14 ezer elfogadóhelyen.

"A 2019. januárjában életbe léptetett adótörvény számunkra kedvezőtlen változást hozott, ezért utalvány kibocsátási tevékenységünket 2019. június első hetében befejezzük" - közölte a Posta Paletta Zrt., amely a posta leányvállalata. Az elfogadóhelyekkel kötött szerződéseket június elsejével felmondták, július végétől pedig a késedelmesen beküldött vagy felhasználóknál maradt utalványok ellenértékét már nem is térítik meg.

Szakszervezeti forrásból a Napi.hu úgy értesült, hogy idén a postások már nem is választhatták ezt a cafeteriaelemet. Pedig tavaly decemberben még nagy örömmel jelentette be az állami társaság, hogy már a Tesco is elfogadja a Posta Paletta utalványt.

hvg.hu tavaly januárban arról írt, hogy fél gőzzel működik a Magyar Posta saját utalványa, jóformán csak a cég alkalmazottai kapták abban a fizetésük egy részét. Például 2016-ban és 2017-ben is utalvány formájában 65 ezer forintos év végi juttatást kaphattak a posta dolgozói.

A cikk szerint bár 2011-es indulásakor vélhetően a nagy állami utalványcég titulusára aspirált a Posta Paletta Zrt., hamar kilökte őt a nyerőnek tűnő pozícióból az Erzsébet-utalvánnyal berobbanó, az adózásban kivételezett Erzsébet-cégcsoport. Mostanra viszont már mindkét utalvány a múlté.

Forrás: Napi.hu