Újabb ünnepnapról döntött az Országgyűlés

HírKlikk 2020. november 6. 04:30 2020. nov. 6. 04:30

Az Országgyűlés a Szent Mihály-napi hagyományok előtt tisztelegve, szeptember 29-ét, a gazdasági év fordulójaként és az állatok legelőről történő behajtásának napjaként számontartott napot az állattenyésztők napjává nyilvánította. Az erről szóló határozatot az Országgyűlés egyhangú szavazással fogadta el november 3-i ülésnapján.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint, az Országgyűlés elismeréssel adózik az állattenyésztők áldozatos munkája előtt, és hangsúlyozza, hogy az állattenyésztők kiemelkedő szerepet töltenek be hazánk nemzetgazdaságának erősödésében és hagyományainak megőrzésében.

Az Országgyűlés támogatja és szorgalmazza olyan rendezvények szervezését, valamint kiadványok készítését, amelyek az állattenyésztői hivatást választók áldozatos munkájáról méltó módon megemlékeznek.

Az Agrárminisztérium közleménye alapján, az új ünnepnap lehetőséget ad arra, hogy az állattenyésztők különböző kiállítások, vásárok, tudományos előadások vagy más rendezvények alkalmával tapasztalatot cserélhessenek, egyúttal bemutathassák hivatásuk szépségét, munkájuk fontosságát és életszemléletük lényegét.

Azonban az állattenyésztők napja túlmutat mindezen – fogalmaz a tárca közleménye –, hiszen fontos szerepet tölthet majd be az egyre szélesebb körben terjedő, az állati fehérjefogyasztást ellenző divatirányzatokkal szemben. Az állati fehérjék fogyasztása ugyanis biológiai szükségletünk, az ember egészséges fejlődéshez és létének fenntartásához szüksége van a húsra, a tejre, a tojásra.

Forrás: Hírklikk