Unga és Bunga – újratöltve

Föld S. Péter 2020. február 8. 07:24 2020. feb. 8. 07:24

Tegnapi cikkünkben már foglalkoztunk azzal a fotóval, amelyet Novák Katalin töltött fel a Facebook oldalára, és amelyen az Orbán-kormány családügyi államtitkára Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel mutatkozik. Akkor abból a megközelítésből írtunk a képről, hogy Novák államtitkár nagyon kiakadt, amiért Jávor Benedek bírálta, hogy az ungabunga partik királyával fotózkodik, s felidéztük, hogy Novák államtitkár a Borkai-botrány kirobbanása után azt nyilatkozta, hogy szerinte Borkainak nem kell távoznia a Fideszből. Van azonban az ügynek egy másik vetülete is, ezúttal ezzel foglalkozunk.

A szex- és korrupciós botrányai miatt hét év börtönre ítélt volt olasz miniszterelnökkel közös képet nem egy lesifotós készítette Novák Katalin látogatásakor, ráadásul nem a nagyon keresztény, és igen konzervatív kormány családügyi államtitkárának tudta nélkül került fel az internetre. Épp ellenkezőleg: ő maga tette fel a Facebookra a fotót, ugyanis egyáltalán nem tartotta kínosnak, hogy egy ungabungás korrupt bűnözővel kapták lencsevégre. Épp ellenkezőleg: még büszke is volt arra, hogy egy gazemberrel mutatkozhatott.

Legalábbis, erre lehet következtetni a mosolyából. Meg arra is, hogy mit jelent a családbarát kormánynak a család szentsége, valamint a nők méltósága. Az ungabunga partik ugyanis sok mindenről szólnak, de a női méltóságról a legkevésbé. Novák államtitkárnak nincs baja ezzel, a képen szabad szemmel is jól kivehető, hogy jól érzi magát Berlusconi társaságában. Aki – nem győzzük ismételni – fiatalkorú prostituáltakkal történt üzekedés, valamint korrupció miatt elítélt köztörvényes bűnöző. Ezt az embert nem szégyelli Novák Katalin, mellette mosolyog, és kifejezetten büszke a társaságára.

Mondhatnánk persze, hogy Berlusconi ungabungázott egy kicsit, meg korrupt is valamelyest, de ettől eltekintve, rendes ember és jó politikus. Mondhatnánk ezt is, de nem mondjuk, mert ez hatalmas hazugság lenne. Berlusconi egy bukott politikus, múltja vállalhatatlan, jövője nincs, a vele barátkozásból semmilyen haszna nem származik Magyarországnak.

És akkor, befejezésül ismét föltesszük a tegnapi találós kérdést: vajon hol lehet a jó öreg Silvionak az a keze, amelyik a fotón nem látszik?

A helyes megfejtőket kisorsoljuk.