Ungár Péter és az LMP már nem tagja az ellenzéki kávéháznak

HírKlikk 2024. augusztus 23. 19:25 2024. aug. 23. 19:25

Az LMP társelnöke úgy látja, hogy több rossz döntést is hoztak a június 9-i választásokkal kapcsolatban. Az egyik ilyen szerinte az volt, hogy ő vezette az EP-listát, de „ez mindegy is, mert ha egy zöld próféta lett volna az EP-listavezetőnk, akkor se végzünk előrébb, mert kiszámíthatatlan dolgok történtek a magyar politikában idén” – mondta.

Ungár Péter Telexnek adott interjújából kiderül, hogy az LMP társelnökének annyira elege lett a hazai politika színvonalából, hogy komolyan elgondolkodott a visszavonuláson. A következő országgyűlési választásokig még biztosan marad, mert „ha már megvan a mandátumom 2026-ig, és az LMP részben az általam kijelölt stratégiai iránnyal jutott idáig, akkor úgy tisztességes, ha végigcsinálom”.

Ungár szerint ők sem értették meg a Magyar Péter-jelenség üzenetét, hogy az „ellenzéki szavazóknak problémái vannak az ellenzéki elittel”, és hittek abban, hogy ha az összefogási kényszer mellett az LMP a legkritikusabb ezzel az elittel kapcsolatban, azt a szavazók honorálni fogják. „Ezt nem mértük fel jól, nem érdekelte a választókat, mert ugyanúgy részei voltunk az összefogásnak” – mondta.

Arra a kérdésre, ezután mi lesz, az LMP társelnöke azt válaszolta:
„Én személyesen és az LMP kicsekkolt az intézményes ellenzékből. Érdekes kérdés, hogy akkor mi vagyunk, de nem vagyunk többé része ennek az ellenzéknek.” Ungár szerint abból a szempontból még ellenzéki pártnak tekinthető az LMP, hogy kritikus a kormányzattal, de „nem tagja az ellenzéki kávéháznak, ahonnan mindig is kinéztek minket. A kérdés inkább az, hogy mit csináltunk ott ennyi ideig. Szerintem ez a fő hitelességi probléma.”

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom