Vajna Tímea utolsó Golden Globe-ja

Föld S. Péter 2020. január 10. 18:18 2020. jan. 10. 18:18

Lehet, hogy jövőre elmegyek a Golden Globe-ra, ellentétben Vajna Tímeával, aki feltehetőleg idén volt ott utoljára. Ő ebben az évben még utoljára megjelent, én az ideit is kihagytam. Vajna Tímea a beszámolók szerint egy álomszép, földig érő ruhában áldozott egy évvel ezelőtt elhunyt férje emlékének. Olyan nagyágyúk, mint Návai Anikó, Náray Tamás, vagy a – hírek szerint – szintén megjelent Vastag Csaba társaságában. Én eközben idehaza szintén földig érő ruhát viseltem, egy viszonylag márkásnak mondható farmernadrágot. Zokni és cipő is volt rajtam.

Én is társaságban voltam a GG idején, ám mivel a jelenlévőkkel még nem egyeztettem, hogy közzétehetem-e a neveiket, egyelőre ez maradjon titok. (Ha akad élelmes újságíró, aki hajlandó ezért az információért sok pénzt fizetni, akkor neki szívesen kikotyogom.)

„Ma este csak élvezem a hangulatot, és Anydyre gondolok, mert igazából ő vezetett be ide, meg Anikó. Szerintem utoljára vagyok most itt, úgyhogy jó lesz egy picit nosztalgiázni” – nyilatkozta Tímea, akinek a nevét Timinek szokták írni a vele foglalkozó újságok.

Én meg lehet, hogy utoljára nem mentem el a Golden Globe-ra, mert eddig, amikor csak tehettem, mindig kihagytam. Próbáltam közben én magam is Andyre gondolni, de nem sikerült, Anikóra viszont igen. Utóbbival még a nyolcvanas évek elején Budapesten többször is találkoztam, de azután ő elpályázott Amerikába, én meg maradtam Magyarországon.

Ettől kezdve, egyszer sem mentem el a Golden Globe-ra, ezzel szemben számtalanszor voltam Budapesten különféle rendezvényeken. Ezen alkalmakkor már nem emlékszem, milyen ruhát viseltem, de abban biztos vagyok, hogy valamilyen szinte biztosan volt rajtam.

Ha Tímea becsszóra megígéri, hogy többé tényleg nem megy a Golden Globe-ra, akkor esetleg fontolóra veszem, hogy jövőre megtisztelem jelenlétemmel a rendezvényt. Emelem a fényét, ha nagyon muszáj, de előtte szólok Anikónak, talán még emlékszik rám Budapestről. Ha nem, nekem az is elég, ha úgy tesz, mintha emlékezne, és segít bejutni a gálára. Ígérem, szerény leszek és visszafogott, igény esetén, bármelyik világsztárnak szívesen adok autogramot.