Vajon miért pont a magyar légtérben tankolt az amerikai katonai gép?

HírKlikk 2021. április 11. 17:00 2021. ápr. 11. 17:00

Érdekes találkozó zajlott le Magyarország légterében: amerikai katonai repülőgépet fényképeztek le a különleges művelet közben – számol be róla a Blikk, feltéve a kérdést, vajon az ukrán-orosz helyzet miatt jött a térségbe?

Ma már nem szokatlan, hogy amerikai gépek haladnak át légterünkön, azonban a légi utántöltést még azért viszonylag ritkán örökítik meg fotósok itthon – emlékeztet a Blikk cikke. A tanker az angliai Mildenhall-ból érkezett, a hozzá csatlakozó Hercules pedig a romániai Konstancából, és a radarkép tanulsága szerint, ez utóbbi a környékünk légterében kezdte meg a légi utántöltést. Az Underhang Blog Szentes pedig Facebook oldalán közölt felvételt a nem mindennapi látványról.

A lap emlékeztet arra, hogy Oroszország elég komoly haderőt vonultatott fel az ukrán határnál, a Krím félsziget közelében. Ukrajna ugyan nem NATO-tagállam, de az észak-atlanti szövetség és Putyin jelenleg is épp egymásnak feszül -– egyelőre csak felvonulgatás és üzengetés szintjén, a kialakult helyzet miatt.

 
Forrás: Hírklikk