„Választásra" készülve: sajtó(v)iszonyok Orbániában

Gusztos István 2021. február 28. 13:28 2021. feb. 28. 13:28

Igazából semmi újság sincs, csak mindent csúcsra járatnak, illetve naponta új csúcsokat hágnak meg: szemkilövető Gyurcsány halál-, illetve moslékkoalíciójáról, Karácsony alkalmatlanságáról, „Brüsszel" impotenciájáról zeng a kormány „köz"- és terrormédiája. Pillanatnyilag a világbíró spekuláns Soros György hátrébb szorult, mostanában mintha Jakab Péter is megelőzné…

Azért aki nem csak a Fidesz uralta, náci-nyilasnak nevezhető anyagokat jó ideje naponta közlő terrormédiából, a hihetetlenül lezüllesztett „közmédiából" „tájékozódik", olykor értesülhet olyasmikről is, amelyek Novák Katalin szerint nincsenek a magyar embereket legjobban érdeklő 100 téma között.

Így szereztem tudomást néhány napja az MTA elnökségének állásfoglalásáról majd arról, hogy a Fővárosi Törvényszék az SZFE ügyével az Alkotmánybírósághoz fordult, kérve az alkotmányellenesnek ítélt törvény, valamint az Nftv. egyetemi autonómiát sértő paragrafusának megsemmisítését.

Minderről a szélsőjobboldali, uszító fideszes anyagokkal telezsúfolt „köz"- és terrormédiában semmit sem találtam: vagy valóban nem adtak hírt róluk, vagy „ügyesen" eldugták…

A Fidesz létrehozta és működteti a maga médiabirodalmát azzal a feladattal, hogy eltakarja a valóságot, és helyette a maga uszító, szennyes álvalóságát propagálja.

Ilyen körülmények között egyszerűen nevetséges vagy éppen fölháborító szabad és tisztességes választásokról beszélni is.

Az MTA állásfoglalásáról, a Fővárosi Törvényszék döntéséről való hallgatás pontosan mutatja az Orbán-kormány viszonyát nem csupán a tudományhoz és a joghoz, nem csupán ellenzékéhez, hanem saját, folyamatosan hülyített és uszított szavazóihoz is.

Tudomány és jog emberemlékezet óta nem volt annyira megalázva, mint Orbán uralma alatt. A választópolgárok sem...

Mindenesetre azt gondoltam, az ellenzéki/független média ráveti magát – no nem a számára elérhetetlen Keresztapára, de legalább Palkovicsra, hogy megtudja, mi a véleménye a két fontos testület álláspontjáról.

Ám erről eddig nincs tudomásom.

Arról sincs, hogy a független/ellenzéki orgánumok egyáltalán észrevették volna a lakájmédia hallgatását, s próbálták volna megtudni, hogy is gondolják ezt..?

A járvány elleni küzdelem hevében az ellenzéki pártoknak sem jutott idejük arra, hogy kérdezősködjenek. Csak nem azt várják, hogy „Brüsszel" tegye meg, mondjuk a jogállamra hivatkozva..?

Reménykedem azért, hogy a március 1-jei „parlamenti" napon valaki csak rákérdez a kormány és médiája hallgatására – elvégre mégiscsak valamiféle „választás" előtt állunk, amikor különösen fontos az emberek tájékoztatása – „a magyar embereké" is…

Ha igen, akkor nyilván a szemkilövető Gyurcsány és hazaáruló, keresztényellenes moslékkoalíciója lesz az aktuális válasz. De „a magyar emberek" egy piciny, s talán növekvő csoportja is elgondolkodik ezen – és akkor már megérte.