Vállalhatnak munkát a 65 év felettiek, de csak saját felelősségükre

HírKlikk 2020. június 27. 12:12 2020. jún. 27. 12:12

Az Emmi azt közölte, hogy továbbra is be kell tartani a koronavírus elleni óvintézkedéseket a 65 év felettieknek, de saját felelősségükre visszamehetnek dolgozni – írja a HVG.

A járvány különösen veszélyes a 65 év feletti korosztályra, ezért számukra szigorúbb előírásokat vezetett be a kormány a veszélyhelyzet alatt. Vadai Ágnes, a DK képviselője írásbeli kérdést intézett Kásler Miklóshoz, hogy kiderüljön, mikor térhetnek vissza munkahelyükre a 65 év felettiek.

„A járványügyi korlátozások enyhítésével sokak élete visszatérhetett a megszokott kerékvágásba. Azonban a 65 év felettiekre továbbra is vonatkoznak a szigorúbb előírások, megnehezítve ezzel a mindennapjaikat. Akik még dolgoznak, a saját bőrükön érzik a szigorú rendelkezések hátrányait. Ők is, mint fiatalabb társaik, szeretnének visszamenni a munkahelyükre, a jövedelemkiesés súlyosan érinti őket, veszélyezteti a megélhetésüket. Kérdezem ezért Önt: Mikor térhetnek vissza a 65 év felettiek a munkahelyükre?”idézte a lap a DK képviselőjének kérdését.

A tárca nevében Rétvári Bence, államtitkár azt válaszolta, hogy „A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, a 65 éven felüliek fokozott egészségvédelme indokolt, azonban foglalkoztatásukat semmilyen kormányzati intézkedés nem tiltja, önálló döntésük alapján, saját felelősségükre vállalhatják a munkavégzést, megfelelő óvintézkedések betartása mellett.”

Forrás: HVG