Változik a budapesti közlekedés a magyar-portugál mérkőzés miatt

HírKlikk 2021. június 14. 19:30 2021. jún. 14. 19:30

Kedd este kezdi meg Magyarország az Eb szereplését, amire a BKK járatsűrítéssel készül és kéri a szurkolókat, hogy aki teheti, az gyalog közelítse meg a Puskás Arénát.

A Puskás Aréna környezetében útlezárásokra kell számítani, amik hatással lehetnek a Pest keleti részén, főleg Zuglón áthaladók közlekedésére. Aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását, induljon el időben, és fokozottan figyelje a tájékoztatókat – írja a BKK. 

A mérkőzés ideje alatt a stadion környékén nem lesz lehetőség parkolásra, valamint közúti korlátozásokra is lehet számítani 14 óra és 22 óra között. Azok, aki ennek ellenére autóval akarnak eljutni a meccsre, azoknak a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket célszerű igénybe venniük, ugyanis a BKK sűrűsíti járatait, a gyorsabb közlekedés érdekében. Az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos fog a megszokottnál gyakrabban közlekedni.

Azok, akik nem mennek a mérkőzésre, sem a szurkolói zónába, azok kerüljék el a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét, illetve a környező utakat, ha el akarják kerülni a tumultust. Aki a mérkőzés előtt vagy után Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie: az M3-as metró, a 14-es és a 69-es villamos segíthet közelebb kerülni az úti célhoz.

A BKK munkatársai folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében melyik vonalon szükséges további járatsűrítést bevezetni.

Forrás: MTI/Hírklikk