Végre bezárhatnak a kaszinók

Zutyu 2020. március 29. 11:08 2020. márc. 29. 11:08

Borkai ügyvédjének kaszinói bezárnak éjfélkor, a budapesti játéktermek még nem közölték, hogy kinyitnak-e holnap.

Több mint két héttel a koronavírus terjedése miatt kihirdetett veszélyhelyzet után, esély van arra, hogy végre bezárjanak a kaszinók. Egyelőre Rákosfalvi Zoltán győri ügyvéd, a Borkai-botrány egyik főszereplőjének három egysége, a pécsi, a miskolci, illetve a győri már biztosan bezár ma éjfélkor. A Garancsi István érdekeltségébe tartozó soproni kaszinó is éjfélkor zár be. 

Az Andy Vajna örökségéhez tartozó budapesti játékbarlangok egyelőre még nem tettek ki tájékoztatást arról, hogy bezárnak-e, és szintén nem tudni, mit terveznek a debreceni és a nyíregyházi kaszinókban. De logikusnak tűnik, hogy a mozgáskorlátozások bejelentése után, ezek se nyissanak ki.

Rákosfalvi és Garancsi kaszinói abban bíznak, hogy az április 11-éig tartó korlátozások után kinyithatnak majd, de jelzik persze azt is, ha hosszabbítanák a korlátozásokat, akkor ahhoz igazodnak. A magyarországi kaszinók a jelek szerint tehát tíz nappal tarthattak tovább nyitva, mint a szerencsejáték fővárosában, Las Vegasban  működő játékbarlangok. 

A Hírklikk írt elsőként arról, hogy a veszélyhelyzet két héttel ezelőtti bejelentése ellenére, a magyarországi kaszinók egyáltalán nem változtattak non-stop nyitvatartásukon, noha már az első korlátozások alapján is be kellett volna zárniuk. A kormányrendelet ugyanis betiltotta a száz fősnél nagyobb rendezvényeket, márpedig ekkoriban még több százan megfordultak egy egy kaszinóban. 

Az üzletek nyitvatartásának korlátozása sem hatotta meg a kaszinókat, pedig a kormány második szigorításával nagyjából egyidőben bezárt Las Vegas összes kaszinója. Miután az Index rákérdezett a Kormányinfón az ügyre, hirtelen a kaszinók is léptek, és már nem éjjel-nappal, hanem csak reggel nyolc és délután három közt tartottak nyitva, kivéve Rákosfalvi Zoltán három játékbarlangját, a miskolcit, a pécsit, illetve a győrit. Azok továbbra is non-stop tartottak nyitva, csak az élő játékot függesztették fel.