Zacher Gábor: még nem dőlhetünk hátra

HírKlikk 2021. január 16. 17:40 2021. jan. 16. 17:40

A toxikológus szerint egy kicsit „lazább” lett a helyzet, de még nem dőlhetünk hátra.

A toxikológus szerint egy kicsit „lazább” lett a helyzet, de még nem dőlhetünk hátra.

„Lazább egy kicsit a helyzet, de nem látunk a jövőbe, hogy most hátradőlhetünk-e. Szerintem még nem” – mondta Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórházban és a mentőszolgálatnál is dolgozó orvos az InfoRádióban

„Az átoltottságot hihetetlen gyorsasággal kellene megemelni ahhoz, hogy a biztonságot adó immunitás kialakuljon. A jelenlegi szigorú korlátozásokon is csak akkor lehet majd enyhíteni” – vélekedett Zacher, hozzátéve, hogy a hatvani kórház Covid- és intenzív osztályán már vannak üres ágyak, de ez nem azt jelenti, hogy ezeket fel lehet szabadítani más gyógyító tevékenységek részére.

A toxikológus kiemelte, hogy nagyon jól jön a személyzetnek, hogy nem maximális kapacitáson üzemel a kórház, mert kimerítő időszakon vannak túl.

„Ez egy fárasztó történet. Komoly megterhelés, és nem csak az a munka, hogy sok a beteg. Az nem a normális betegellátás része, hogy órákat kell komplett védőfelszerelésben eltölteni. Még azt is meg kell gondolnia, hogy mit iszik reggelire, mert ha ki kell mennie műszak közben vécére, akkor ez egy újabb kivetkőzés-beöltözést igényel. Vannak pluszfeladatok is, például a kommunikáció a hozzátartozókkal, mert a műszak végén összegyűjtik a telefonszámokat, és tájékoztatják a hozzátartozókat a szeretteik állapotáról” – fogalmazott a toxikológus, aki december 31-én megkapta az első koronavírus-oltását, és január 21-én veszi fel a másodikat.

Forrás: InfoRádió