Zavar az Orbán-erőben: önmagának is ellentmond a vezér

N. Vadász Zsuzsa 2024. október 7. 15:30 2024. okt. 7. 15:30

Egyre többen vélik úgy, hogy Orbán Viktor lassan belezavarodik a saját propagandájába. Az biztos, hogy az egyik friss posztjában ő maga szolgált komoly bizonyítékkal e vélemény alátámasztására. Vagy már észre sem veszi, vagy ennyire hülyének néz mindenkit. Egyik sem jobb a másiknál...

Orbán Viktor rövidke, hét nyúlfarknyi bekezdésből álló poszttal örvendeztette meg a nagyérdeműt vasárnap este tájt. S ezen belül is sikerült ellentmondani saját magának.

Beleragadva a hétvégi olaszországi vendégszereplésébe, folytatta Brüsszel szidalmazását, mégpedig ezúttal és ismételten a migránsok témájában. Facebook-posztjában a következőt írta: „Mi nem engedjük be az illegális migránsokat. Mi megvédjük a határokat... Magyarországon a migránsok száma nulla. Mi nem adjuk át az országunkat, nem engedjük, hogy megváltoztassák a kultúránkat...Az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták ma együtt büntetik Magyarországot. 200 millió eurót kellett fizetnünk eddig, és minden nap újabb egymilliót, azért, mert nem engedjük be a migránsokat...Ha tovább büntetnek bennünket, akkor a migránsokat Budapestről Brüsszelbe fogjuk szállítani, és letesszük őket a brüsszeli hivatalok ajtaja elé.”

Mint tehát világgá kürtöli: „Magyarországon a migránsok száma nulla”, de azért mi „a migránsokat Budapestről Brüsszelbe fogjuk szállítani” Értik, ugye?! Mind az összes nulla számú migránst majd „letesszük...a brüsszeli hivatalok elé”. 

Nehezen tudunk már attól is eltekinteni, hogy Orbán megfeledkezik arról: emberekről beszélünk, nem pedig – az ő kínai haverjainál maradva – a Temun megrendelt csomagokról, amit valóban letesz a szállító az ajtó elé, ha a vevő nem tartózkodik éppen az adott címen. De vegyünk erőt magunkon és tekintsünk el ettől az embertelen megfogalmazástól (ami, mondjuk nem meglepő, hiszen az egész migráns témában, miként minden kiszolgáltatott emberrel kapcsolatban, Orbánból hiányzik a humánumnak még a milliomodrésze is). Nos, akkor is marad még itt baj, s nem is kicsi. Ezt egyetlen szóba lehet sűríteni: micsodaaaaaaa?????

Ennyire megártott már a fene nagy szabadságharc Orbánnak és embereinek??? Már önmaguknak mondanak ellent egy rövid kis propagandaszövegben??? 

Ez meglehetősen rossz ómen. Kiváltképpen, ha párosul – és sajnos párosul – azzal, hogy a hívő tagozat ennek is tapsikol, a közömbösök megvonják a vállukat, a kritikus szemmel figyelők pedig már csak legyintenek rá, mondván: bolond lyukból bolond szél fúj. 

Szembesítés és számon kérés nincs...

Ez a mi szép, új világunk: az ország vezetője blődségeket beszél!

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom