Závecz Tibor szerint egyetlen ellenzéki polgármestert sem fenyeget biztos bukás 2024-ben

HírKlikk 2023. szeptember 7. 09:40 2023. szept. 7. 09:40

Závecz Tibor közvélemény-kutató a HVG hetilap legfrissebb számában arról beszélt, hogy nem tud olyan ellenzéki polgármesterről, aki annyira népszerűtlen lenne, hogy a biztos bukás fenyegetné őt a 2024-es választáson.

Az is látható már szerinte, hogy a két, valóban civil polgármester, Pikó András és Baranyi Krisztina mögé – ha dúlva-fúlva is – be fognak állni az ellenzéki pártok. A Józsefvárosban ugyanakkor éles harc várható, hiszen Pikó épphogy nyert 2019-ben – írja a hvg.hu.

„Ha van helyben megegyezés, nem engedhetjük meg magunknak, hogy Budapestről felülírjuk, ahogy az egyszer nyertes polgármestereket sem lehet leszedni az utolsó pillanatban" – mondja egy nevét nem vállaló pártvezető, hozzátéve: november-december táján ülnek le „kisakkozni” a helyeket.

Az ellenzéki pártok az uniós választásokon külön méretik meg magukat, de az azzal egy időben sorra kerülő önkormányzati választásokon a 2019-es modellt fogják követni. Ha nem is lesz összpárti együttműködés mindenhol, lesznek konszenzusos jelöltek, akikre valószínűleg kevés helyen indítanak rá saját riválisokat az ellenzéki pártok, még ha most fenyegetik is egymást ilyesmivel.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom