Az Arsenal nyerte az angol szuperkupát

HírKlikk 2020. augusztus 30. 10:40 2020. aug. 30. 10:40

Aubameyang akkora gólt szerzett, hogy még a Liverpool edzője, Jürgen Klopp is elismerően bólogatott.

Szombaton rendezték meg az angol szuperkupát, a Community Shieldet, ahol az FA-kupa nyertes Arsenal csapott össze a Premier League bajnokával, a Liverpoollal.

A mérkőzést a Liverpool dominálta, mégis az ágyúsok szereztek vezetést a 12. percben Pierre-Emerick Aubameyang révén, aki a 16-osról vette be Alisson kapuját. A Nemzeti Sport osztott meg egy videót az esetről, ahol jól látszik, hogy a találat elnyerte még Jürgen Klopp tetszését is. Az Arsenal csapatkapitánya gólöröménél tisztelgett a 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman előtt.

Ezt követően, hatalmas nyomás alá helyezte a Pool ellenfele kapuját, aminek meg is lett az eredménye, mert egy kavarodás után, a csereként beállt Takumi Minamino tudott egyenlíteni a mérkőzés 73. percében.

A csapatok nem tudták eldönteni a mérkőzést a rendes játékidőben. A koronavírus miatt nem rendeznek hosszabbítást, így egyből 11-es párbajra került a sor.

A Pool harmadik lövője, Rhian Brewster a felső lécet találta el és mivel más nem hibázott a párbaj alatt, így az Arsenal utolsó lövője Pierre-Emerick Aubameyang eldöntötte a mérkőzést.

Ezzel az Arsenal megszerezte a 16-ik szuperkupa győzelmét.

Forrás: Nemzeti Sport