Ötezer főnyi kartonközönség segítette győzelemre a Fradit a Debrecen ellen

Föld S. Péter 2020. május 24. 14:36 2020. máj. 24. 14:36

Nagyon sokat jelentett a játékosoknak, az ötezer kartonbábú jelenléte a nézőtéren, mondta Szerhij Rebrov vezetőedző a Debrecen elleni győztes mérkőzés után. Mint ismeretes, az MLSZ engedélyezte az elsőosztályú bajnokság folytatását, ám a járványveszély miatt, csak zártkapus mérkőzéseket lehet rendezni. Ezt a nehézséget igyekezett áthidalni a Ferencváros, amikor ötezer, ferencvárosi szurkolók arcképével díszített kartonbábut „ültetett” a lelátókra.

A legmagyarabb csapat, amelynek edzője ukrán és a kezdőben négy magyar (és hét külföldi) játékossal futott ki a pályára a debreceni futballisták ellen, ezek szerint, a fizikai és a taktikai felkészítés mellett, a játékosok mentális állapotára is odafigyel. Tudják, hogy a zöld-fehéreknél különösen fontos a 12. játékosnak nevezett közönség, akik ugyan viselkedésükkel már sok kellemetlenséget okoztak a klubnak – pénzbüntetés, pályabezárás –, ám a Fradi számára mégis elengedhetetlenül fontosak. Hogy az ötezer, fotókkal ellátott kartonbábu elkészítése és kihelyezése mennyibe került a Ferencvárosnak, arról nem szóltak a híradások, de látatlanban lefogadjuk, hogy bármennyibe is került, biztosan megérte.

Amit viszont nem lehet eltagadni: a kezdeményezés viszont mindenképpen figyelemre méltó. Persze, jó volna tudni, vajon mi lesz a bábuk sorsa a mérkőzés után. A következő, szintén zártkapus mérkőzésig pihennek egy raktárban, újabb bevetésre várva, vagy, miután megtették a kötelességüket, mennek a levesbe.