Sima siker a franciák ellen a női vízilabda olimpiai selejtezőn

HírKlikk 2021. január 22. 18:10 2021. jan. 22. 18:10

A magyar női vízilabda-válogatott 20-7-re legyőzte a francia csapatot a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna pénteki negyeddöntőjében. Így bejutott a négy közé, ahol már a kvótáért száll harcba szombaton.

Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes együttese a szombati elődöntőben szinte biztosan az olasz csapattal találkozik majd, amelynek ehhez az esélytelen Izraelt kell felülmúlnia.

"Könnyednek nem volt nevezhető az összecsapás, keményebb volt, mint egy edzés, de tökéletesen megfelelt arra, hogy a szombati nap előtt összerakjuk, ami a görögök ellen szétesett, főleg támadásban" - mondta Bíró Attila, aki kemény meccsre számít szombaton a házigazda ellen.

Elmondta, bízik abban, hogy megfelelő lesz a bíráskodás, ugyanakkor hozzátette, az eddiginél legalább 20-25 százalékkal jobb játékra lesz szükségük ahhoz, hogy akár csak egy góllal, de legyőzzék az olaszokat.

Eredmények, negyeddöntő:

Magyarország-Franciaország 20-7 (4-2, 3-1, 5-2, 8-2)

A magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Illés 3, Garda, Leimeter, Szilágyi, Gurisatti és Rybanska 2-2, Vályi és Szücs 1-1

A magyarok Keszthelyi Rita találataival hamar 4-0-s előnyre tettek szert, és bár a franciák később két gólra felzárkóztak, a nagyszünetre visszaállt a négy gólos különbség.

A második félidőben tovább nőtt a differencia a válogatottak között, az öt gólos Keszthelyi vezette magyarok továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Korábban:
Görögország-Szlovákia 22-3 (4-1, 5-0, 7-2, 6-0)

Később:
Olaszország-Izrael 18.00
Hollandia-Kazahsztán 20.00

Forrás: MTI