Távozhat Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke

HírKlikk 2020. szeptember 16. 19:22 2020. szept. 16. 19:22

A szakember azt nyilatkozta év végén dönt a továbbiakról, de biztos abban, hogy változtatni kell.

A Népszava számol be arról, hogy távozhat Toto Wolff, a Forma-1-es Mercedes csapatfőnöke. A 48 éves szakember a SkySportsnak azt mondta, nyolc éve dolgozik az istállónál, ami nagyon sok idő, ráadásul egyre nagyobb a ránehezedő nyomás is.

„Kétezer ember sorsáért felelek, egyre több időmet veszi el a munka, a család pedig teljesen háttérbe szorul – mondta Wolff. – Év végén döntök a továbbiakról, de az biztos, hogy valamin változtatni kell. Az is lehet, hogy a csapatfőnöki pozíció helyett kell valami más struktúrát kitalálni, mert egy embernek túl sok az a teher, amivel ez a feladat jár.” 

A brit sajtó szerint, más okai is lehetnek annak, hogy Wolff a távozáson agyal.

A szakember ugyanis tulajdonrészt szerzett az Aston Martin csapatánál, amely a következő szezonban a Racing Point helyét veszi majd át. Többségi tulajdonosa a kanadai Lawrence Stroll lesz és az istállóban versenyez majd a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel. A csapat motorszállítója a Mercedes lesz.

Eddie Jordan azonban úgy gondolja, nem lehetetlem, hogy a Mercedes ne szerepeljen tovább a Forma-1-ben. A korábbi csapatfőnök a Mail on Sunday lapnak azt mondta, hogy a vegyipari óriáscég, az Ineos 750 millió eurót kínált a Mercedesnek a Forma-1-es versenyzési jogért.

„Az Ineos hosszabb ideje partnere a Mercedesnek, vannak közös projektjeink, de azt nem tartom valószínűnek, hogy a cég saját csapattal akar versenyezni a Forma-1-ben” – reagált Jordan nyilatkozatára Wolff. 

Forrás: Népszava