A Viktor-jelenség

Sas István 2023. szeptember 7. 07:40 2023. szept. 7. 07:40

Pesty Lászlónak abban igaza van, hogy a NER-elit bűnöket követ el, például azzal, hogy tehetségtelen emberek zsarolással lenyúlják a sikeres vállalatokat és ezzel gyorsan gazdagodnak. Abban viszont téved, hogy ez Lölő-jelenség. Az ugyanis csak egy látványos, de kis része az egész rendszert meghatározó Viktor-jelenségnek.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a dokumentumfilmes, marketing-kommunikációs szakember egy interjúban kifejtette meggyőződését, miszerint „a Lölő-jelenséget – vagyis azt, amikor tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot".

„Tudok bizonyítékokról. Videó- és hangfelvételekről, adatbázisokról, dokumentumokról, amelyek alapján beazonosíthatók a bűncselekmények, azok nagyságrendje, valamint az elkövetők" – mondta Pesty László.

Mindez persze meglepő, pozitív fejlemény egy olyan értelmiségi részéről, aki továbbra is a Fidesz, Orbán Viktor támogatója. Pesty László azonban nagyon is téved, mert nem a Lölő-, hanem a Viktor-jelenség a NER lényege, ez teszi tönkre az országot. A Fidesz rendszeresen azzal védekezik, hogy más magyar kormányok alatt, sőt, Brüsszelben is lebuktak korrupt politikusok. Ez igaz, a politika, a hatalom gyakran jár korrupcióval, de egészen mást jelentenek az egyedi esetek és mást a mai Magyarországra jellemző rendszerszintű, központilag szervezett korrupció. Ezt persze a Főnök irányítja, ő választja ki a Lölőket, akik neki dolgoznak.

Hogy a különbség érthető legyen, lássuk be: egészen mást jelent egy lakásba vagy egy boltba betörő tolvaj és a szicíliai maffia. 

Pesty László kérdésére a válasz: igenis, van magyar polip...