Falus: Kísérleti bárányoknak tekintenek minket

Csanádi Dávid 2020. augusztus 28. 18:50 2020. aug. 28. 18:50

Falus Ferenc szerint kísérleti báránynak tekintik a magyar futballszurkolókat és a lakosságot a Bayern München-Sevilla Szuperkupadöntővel, amelyet nézők előtt rendezhetnek Budapesten.

Mint már köztudott, szeptember 24-én Budapest ad otthont a labdarúgó Szuperkupa döntőjének. Az UEFA 3-3 ezer jegyet bocsát a spanyol és német szurkolók rendelkezésére, a maradék 14 ezerből pedig valószínűleg jócskán vásárolhatnak a magyar szurkolók is. Mivel a koronavírus-járvány európai berobbanásának egyik fő okaként beszéltek az Atalanta-Valencia Bajnokok Ligája mérkőzésről, Falus Ferenc egykori tiszti főorvost kérdeztük a meccs veszélyeiről.

Kísérleti báránynak tekintik a magyar futballszurkolókat és a magyar lakosságot, valószínűleg az európai szövetséggel való együttműködésben – mondta kérdésünkre a szakember, aki szerint tehát veszélyes a mérkőzés nézők előtti megrendezése. Mint mondta, titokban tartják, hogy korábbi focimeccseken hány fertőzés történt és a fertőzötteknek hány kontaktjuk van, tehát semmit nem tudunk, de a legkönnyebben akkor lehet eltitkolni valamit, ha nem is gyűjtik az adatokat.

Falus ugyanakkor rámutatott, hogy a hazai intézkedésekben komoly ellentmondások vannak, hiszen könyvhét nem lehet, de megtartják a Budai Várban a borfesztivált, és focimeccsekre is lehet járni.

Vagy egyik se lehet, vagy mindegyik lehet, vállalni kell a felelősséget – vélekedett, hozzátéve, hogy ezek a döntések így csak a hatóságot teszik nevetségessé.