Kis Antall

Dr. Dávid Ferenc       2022. január 11. 18:14 2022. jan. 11. 18:14

„A 22- es választást félnek megnyerni! Aki nyer az veszit! Akkora a csőd amit a Fidesz csinált, 4000 mrd állami túlköltekezés, infláció az egekben,EU forrásrt visszatartják! Generációs feszültség is van a Fideszben, a fiatalaok nyugdíjba akárják küldeni a miénket! Csak ott nincs,, kibeszélő show, , mint a másik oldalon! OV arra számít, h borul a bili,rádől a mai ellenzékre és visszajön 2/3 eredménnyel legkésöbb 26- ban! Vagy hamarabb! Ortbán bukik! Ekkor minden eszközzel meg fogják akadályozni, h ismét kormányfő Lehessen! Merkel egyszer azt mondta: ,,Gyurcsány a pestis, Orbán a kolera,, ha jól idéztem!” (Antall Péter – Facebook bejegyzés)

A fenti bejegyzésből csak azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a jegyzet „elkövetője” nyelvtanból 2-es osztályzatnál nem kaphatott jobbat iskolai tanulmányai során és borzasztó idegállapotban lehetett a dolgozat írásakor.

Megjegyzéseim:

  • Én a mai napig tisztelettel emlékezem a ’90-es rendszerváltás huszonnyolc éve elhunyt miniszterelnökére, akivel nem voltam/nem vagyok azonos világnézeti platformon, de tisztességét, tiszta kezűségét és a demokrácia iránti elkötelezettségét soha nem kérdőjeleztem meg. Nagy érték volt ez akkor, gondolom, ma sem lebecsülendő.
  • A kisebbik Antall fiú a rendszerváltás éveiben fotósként dolgozott, és csak 40 évesen szerzett diplomát. Évekig munkanélküli volt, majd apja pártja, a Magyar Demokrata Fórum segítségével kapott állást, előbb Dávid Ibolya miniszter titkárságán, később pedig az MDF alapítványánál. Később aztán hosszú ideig vezethette az Antall József Tudásközpont (AJTK) nevű alapítványt, amely az évek során többmilliárdos nagyságrendben részesült kormányzati támogatásban, mígnem 2021-ben Gulyás Gergely „bemondta az unalmast”, és minden központi támogatást elvont a pénztemetőként és Antall Péter személyes illetve családi kifizető helyeként működő intézettől. 
  • A fenti összefüggéstelen és hibás bejegyzést nyilvánvaló a sértett tehetetlenség szülte. Antall Péter belemart azokba, akik évtizedes távlatban szó nélkül finanszírozták teljesen indokolatlan költéseit és kiemelkedően maga fizetését, amit csak annak köszönhetett, hogy édesapja közmegbecsülésnek örvendő politikusként maradt meg emlékezetünkben. A mostani ostoba megnyilvánulás azt igazolja, hogy az alma bizony messze eshet a fájától. A volt miniszterelnök fia kisstílű figura, aki még arra is képtelen, hogy a kormányzó párttal kapcsolatos kritikáját világosan megfogalmazza. Elborult aggyal vagdalkozik, és nem is gondol arra, hogy édesapja ezt a hangnemet és közlési formát biztosan helytelenítené.

A nívótlan Fidesz-bírálat azért is hiteltelen, mert Antall Péter megvilágosodása csak azután következett be, hogy a kormány megvonta az általa vezetett tudásközpont pénzügyi támogatását, azaz elengedte a volt miniszterelnök fiának kezét. A tanulság egyszerű: ahogy a fiúk nem felelősek az apák bűneiért, úgy az is igaz, hogy a gyermekek nem élhetnek vissza őseik jól csengő nevével. Ja, és még valami. Valaki kutassa már fel, hogy Angela Merkel mikor és hol hasonlította a kortárs magyar miniszterelnököket halálos ragályhoz?!