Mégis lesz Békemenet, de nem az utcán, hanem a négy fal között

Föld S. Péter 2024. március 15. 07:25 2024. márc. 15. 07:25

Véget értek a Békemenet hányattatásai, s bár Bayer Zsolt álma nem vált valóra – felső kapcsolata nem támogatta, hogy az utcára hívja az embereket a „hiénafalka” ellen – végül, ha nem is az eredeti formában, mégis lesz valami. Mégpedig Orbán Viktor ünnepi beszéde után, a Nemzeti Múzeumhoz közeli Polgári Mulatóban, ahol egy lelki Békemenetnek nevezett szeánsz keretében az érdeklődők olyan szakmabeliek értő elemzését hallgathatják a miniszterelnök beszédéről, mint például Bayer Zsolt, vagy éppen Bencsik András. A részvétel nem ingyenes, 3000 forint a belépő, amiből – és ez jó hír a magyar családoknak – 500 forintot le lehet fogyasztani.

Bayer Zsolt még februárban jelezte, hogy mélységesen fel van háborodva, amiért Novák Katalinnak és Varga Juditnak le kellett mondania. Nem azon akadt ki a Fidesz 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosa, hogy az – immár csak volt – államfő, valamint a szintén egykori igazságügyi miniszter, Balog Zoltán püspök tevékeny közreműködésével kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofilt segítő egykori igazgató-helyettesének, hanem amiatt, hogy mindez kiderült és az említettek belebuktak a botrányba.

A botrány valódi felelőse persze mindmáig nem ismert – több felmérés szerint a megkérdezettek többsége úgy gondolja, hogy Novák és Varga Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására kegyelmezett meg K. Endrének.

„Nekünk viszont erőt kell demonstrálnunk, mert a hiénafalka, ezek a teljesen amorális, hazug gazemberek, meg a csőcselék, az most vérszagot érez, mert azt hiszi, hogy eljött a pillanat” – puffogott néhány héttel ezelőtt Bayer, aki szerint március 15. lenne ideális egy ilyen erődemonstrációra. 

Erődemonstráció egyelőre nem lesz, a csőcselék – hiába Bayer harciassága – még mindig abban a hitben ringathatja magát, hogy eljött a pillanat. Csizmadia László a Békemeneteket szervező CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke ugyanis lefújta a még meg sem hirdetett vonulást, s azt közölte a nyilvánossággal, hogy „március 15-én nem tervezünk Békemenetet, célunk az 1848-as forradalom hőseire emlékezni, hálánkat leróni nemzetünk megmaradását szolgáló tetteikért. Emlékezünk az akkoriban velünk küzdő lengyel szabadságharcosokra, és elhelyezzük a hála koszorúit a részükre emelt emlékművek előtt.” Mindehhez hozzátette, hogy „a Békemenet időpontját a magyarországi és nemzetközi eseményekhez igazodva, szellemi honvédőink javaslatára fogjuk meghatározni”

Nos, a szellemi honvédők még nem döntöttek arról, mi volna az ideális időpont a vonulásra, ám a szimpatizánsok mégsem maradnak kulturált, nemzeti színbe bugyolált együttlét nélkül. „A Békemenet mi vagyunk! A miniszterelnök március 15-i beszédét követően lelki Békemenetet tartunk a Polgári Mulatóban az Astoriánál. Aki nem tudja, vagy nem akarja a közönség soraiban követni Orbán Viktor szavait, 10-től érkezhet élő kivetítést kínáló klubunkba, ahol 11:45-től ünnepi Sajtóklub keretében elemzi a miniszterelnök mondanivalóját a jobboldali sajtó kemény magja: Bayer Zsolt, Bencsik András, Huth Gergely és Kohán Mátyás. (Jegy: 3.000,-Ft melyből 500,-Ft lefogyasztható.)”

Ezt a tájékoztatást adta az eseményről a Sajtóklub a Facebookon, amiből kiderült, hogy bár Békemenetre tehát nem kapott pénzt a kormányhoz nagyon közeli, magát civilnek mondó szervezet, a CÖF-CÖKA, Orbán Viktor mégsem hagyta őket az út szélén. Az esemény Facebook oldalának tüzetes szemrevételezésekor látható, hogy a támogatók között ott van a Miniszterelnökség mellett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint a Huth Gergely vezette PestiSrácok. 

Ők adják az anyagi támaszt a lelki Békemenethez, s remélhetőleg a 3000 forintos belépődíjakból is jut valamennyi az Orbán-beszéd elemzőinek.