Orbán lelövéséről viccelődtek a Facebookon, Kocsis Máté berágott

Föld S. Péter 2024. július 16. 08:08 2024. júl. 16. 08:08

Nagyon megmérgesedett Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, amikor a tudomására jutott, hogy egy facebookos oldalon szavazást indítottak arról, mikor lövik le Orbán Viktort. Kocsis ezen annyira kiakadt, hogy rögvest rájött: „liberális gyűlölködők” állnak a háttérben.

Rögtön az elején szögezzük le, hogy Orbán Viktort nem kell lelőni. Úgy általában senkit sem kell lelőni, fegyvert legföljebb önvédelem esetén lehet használni, de Orbánnal kapcsolatban ilyen opció eddig nem merült fel, a miniszterelnök nem szokott mások életére törni. Van persze vele elég baj – ezek tételes felsorolásától most eltekintünk –, elég, ha a jogállam lebontását, vagy az ország keleti despotáknak történő kiárusítását említjük, de mindez nem alap arra, hogy bárki fegyvert emeljen Orbánra.

Szerencsére nincs is erről szó, még a mémek közlésére szakosodott Pénztáros Lőrinc meme közbeszerzős csoportja nevű oldal közönsége sincs elragadtatva az ötlettől. A szavazásra feltett kérdés, ami viccnek azért kicsit durva, egyébként így hangzik: Vajon a Csutira mikor lőnek rá? A lehetséges válaszok: a választás előtt egy héttel, a nyári szünet után, 1 hét sietni kell, soha. 

A hozzászólók nagy többsége, ellentétben Kocsis Mátéval, megértette, hogy itt nem valós fenyegetésről, hanem egy ízléstelen tréfáról van szó, és elítélték a poszt szerzőjét. Kocsis, aki politikai pályafutását Csurka István MIÉP nevű szélsőjobbos pártjában kezdte, s onnan igazolt át Orbán Viktor ma már szintén szélsőjobbosnak mondható pártjába, komolyan vette a fenyegetést, sőt, a „liberális gyűlölködőkben” az elkövetőket is megtalálni vélte.

„Orbán Viktor csak másodsorban politikus, elsősorban ötgyerekes apa és hat kisgyermek nagyapja” – írta Kocsis a Facebookon, majd hozzátette: „Ismerjük a liberális média gyáva és sunyi módszereit, most menetrendszerűen azt fogják mondani, hogy ugyan már, feleslegesen ugrottunk rá egy viccoldal bejegyzésére, mert ez csak humor, ez csak szellemeskedés, nem kell komolyan venni. De, bizony komolyan kell venni, mert ebben semmi humoros, semmi szellemes nincs, különösen a Fico és a Trump elleni merényletek árnyékában. Ez rideg vérvágy olyan elvakult liberális gyűlölködők részéről, akik azt hiszik, elég az indulataikat viccnek álcázni.”

Szerencsére nem Kocsis Máté mostani aggodalma miatt veszik komolyan az erre szakosodott szolgálatok a miniszterelnök testi épségének védelmét. Függetlenül a mostani idétlen viccelődéstől, Orbánt már hosszú évek óta testőrök hada veszi körül, még tán a levegőt is megszűrik, amerre jár, úgyhogy Kocsis feltalálta ugyan a spanyolviaszt, de ezzel semmi újat nem mondott.

Merthogy, még az a gondolat sem új, hogy a NER elitje minden baj mögött a „liberális gyűlölködőket” sejti: Soros Györgyöt, Brüsszelt, a háborúpárti nyugatot és persze Gyurcsányt, ahogy a csövön kifér. Kocsis frakcióvezetőnek tulajdonképpen kapóra jött ez a mostani, Orbán lelövésével viccelődő otrombaság, mert lehetőséget adott neki, hogy ismét kedvenc témájáról, a liberális gyűlölködőkről értekezzen. 

Azt persze jó volna tudni, vajon Kocsis melyik ujjából szopta, hogy liberális gyűlölködővel van dolga. Nemcsak a liberálisok képesek ugyanis gyűlölködni, hanem azok is, akiktől távol áll ez a szitokszóvá vált eszme, amelynek – a Liberális Internacionálé alelnökeként – egy időben a most egy rosszul sikerült vicc célkeresztjébe került Orbán Viktor is jeles képviselője volt.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom