Paul McCartney csak egy szegény ördög Mészáros Lőrinchez képest

Föld S. Péter 2024. május 20. 14:45 2024. máj. 20. 14:45

Mészáros Lőrinc közel van ahhoz, hogy belépjen az 1000 milliárdosok klubjába. Már csak tízmilliárd forintot kell összekapargatnia, hogy meglegyen az ehhez szükséges pénz. A leggazdagabb magyarokról szóló, most megjelent összeállításból ugyanis kiderült, hogy az egykori felcsúti gázszerelő jelen állás szerint 990 milliárdos vagyonnal rendelkezik – ez 330 milliárddal több, mint a tavalyi, amikor még csupán 660 milliárd forintja volt. Ez az összeg durván kétszerese annak, amit a brit zenészek és zeneszerzők idei listáját vezető Paul McCartney összeszedett. A Beatles legendás gitárosa, John Lennon szerzőtársa magyar pénzre átszámítva „mindössze” 450 milliárd forintnak örülhet.

Szegény Paul McCartney, most verheti a fejét a falba és bizonyára eszi is a sárga irigység, amiért hiába a megannyi sláger, Mészáros Lőrincnek kétszer akkora a vagyona, mint az övé. Sir Paul csak magát okolhatja, amiért nem azt az utat választotta, mint Mészáros Lőrinc. Hiába írt egy sor örökzöldnek mondható dalt, meg még sok száz nagyszerű nótát, hiába az ezernyi koncert, a jogdíjak, kiderült, hogy mindez eltörpül Mészáros Lőrinc pénztermelő képessége mögött.

Lehet, hogy gázszerelőnek kellett volna tanulnia. De előtte még Magyarországon megszületni, közelebbről Felcsúton, és ismernie kellett volna Orbán Viktort. Polgármesterként működni Orbán Viktor kedvenc telephelyén, ami önmagában persze kevés, hogy valaki nagy vagyonra tegyen szert, de kezdeti lépésként megteszi. 

Arról nem is szólva, hogyha Sir Paul Magyarországra születik és a NER legnagyobb kedvezményezettjei közé keveredik, akkor nem kellett volna mindenféle dalok írásával fárasztania magát. Mert jó nóta a Yesterday, vagy az Eleanor Rigby – mikor 16 évesen először hallottam, úgy éreztem, hogy megváltozott az életem. És annak idején, nagyon fiatal felnőttként, a Help című Beatles lemez is szimpatikus volt, meg a Bors őrmester, és a Magical Mistery Tour, nem beszélve a dupla fehér albumról, ami tényleg világszám.

Nem akarlak elkeseríteni, de elrontottad az életedet, kedves Paul. Neked nem zenéléssel kellett volna foglalkoznod, hanem hagyni a fenébe a színpadi jelenlétet, bajlódjon vele az, akinek hat anyja volt. Közbeszerzéseken kellett volna indulnod Paul, és majdnem mindegyiket megnyerned, szántóföldeket, kiadóvállalatokat, televíziót vásárolni, futballcsapatot menedzselni, idehaza és Eszéken, megszerezni mindent, ami az utadba kerül. 

Azokkal a szóbeszédekkel pedig nem kellett volna foglalkoznod, kedves Pali, amit az emberek úton, útfélen mondanak. Hogy ennek a vagyonnak csak a töredéke a tiéd, a többi tulajdonképpen Orbán Viktor tulajdona, s te, Pali, csupán strómanja vagy a magyar miniszterelnöknek. Nem kell az ilyen, irigységből fakadó, rosszindulatú megjegyzésekkel törődnöd, tudod, milyenek az emberek. Ha a másiknak több van, már megfojtanák egy kanál vízben. Nem szabad az ilyen hangokra odafigyelni, menni kell előre, és meg nem állni, egészen addig, míg okosabb nem leszel, mint a Facebook atyja, és vagyonosabb, mint a világ egyik legnagyobb hatású zenekarának dalszerzője.

Amiatt pedig ne aggódj, hogy mi lett volna a legendás dalokkal: a She Loves You-t, vagy a mostanság sajátos aktuálissal bíró Back in The USSR című dalokat bizonyára megírta volna helyetted Mészáros Lőrinc.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom