Telt ház lesz karácsonykor a szállodákban

HírKlikk 2019. december 9. 17:12 2019. dec. 9. 17:12

Telt ház lesz karácsonykor a szállodákban. A forgalom a tavalyinál 8-10 százalékkal magasabb lehet – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

 Flesch Tamás elmondta: kimagasló lesz a foglaltság a szállodákban vidéken és Budapesten egyaránt. A vidéket a belföldi forgalom erősíti, Budapesten a külföldiek lesznek többen. Nemcsak a forgalom, hanem a foglaltság is magasabb lehet a tavalyinál – tette hozzá.

Évek óta jellemző, hogy a magyarok és a külföldiek is szállodában töltik a karácsonyt. Ez lett az egyik legkeresettebb időszak – főleg vidéken. A szállodákban a karácsonyi dekoráció mellett, karácsonyi programokkal és menüsorral készülnek a vendégeknek – mondta.

Budapesten a hotelek nagy része az ünnepre három-négy napos csomagokat kínál, általában reggelivel. Ezt karácsonykor ünnepi vacsora, szilveszterkor vacsora és műsor egészíti ki. Megjegyezte: a fővárosba érkező vendégek nagy része a városban keres szórakozási és programlehetőséget. A vidéki wellness szállodákban jellemzően félpanziós csomagot kínálnak. Ebben karácsonykor ugyancsak karácsonyi vacsora szerepel.

Forrás: MTI/Hírklikk