Csakis rajtad áll a boldogságod...

Foglár Noémi 2019. július 5. 15:20 2019. júl. 5. 15:20

Sokaknak a lábuk előtt hever az egész világ, mégis boldogtalanok, míg mások kevésbé jó helyzetben is úgy érzik, az élet rájuk mosolyog. A boldogság tehát relatív, és Te tehetsz a legtöbbet érte.

A boldog embert leginkább az különbözteti meg a boldogtalantól, hogy vannak céljai az életben. A boldog emberek képesek igazán sokat adni az őket körülvevőknek. Az pedig, ha szívből adunk másnak, minket is csak még boldogabbá tesz.

A boldog embert arról is felismerni, hogy sokkal többre értékeli az élet által felkínált lehetőségeket, új embereket, kapcsolatokat. A boldogság tehát egyfajta nyitottság is, szívünk nyitottsága a világra, a szépre és a jóra. Boldogságunk fenntartásához viszont kell az a határozottság is, amellyel a számunkra hosszú távon negatív érzéseket okozó embereket - az „energiavámpírokat” - határozottan le tudjuk építeni.

Sokan furcsállják a túlzottan optimista embereket. Ennek oka valójában saját boldogtalanságuk. Ha sikerül pozitívan szemlélnünk a világot, hamar meg fogjuk érteni, hogy optimistának lenni nem különcség, hanem életforma, amellyel minden könnyebb.

A boldogság felé vezető út nem kell, hogy hatalmas lépéssel, életformaváltással kezdődjön. Sok vicces e-mailt kapsz munkahelyeden, amiket mindig mérgelődve kitörölsz? Holnaptól inkább nyisd meg őket, nevess rajtuk egy nagyot, és a felszabaduló endorfin máris jobb közérzetet okoz majd. Ha pedig nehézséggel szembesülsz, ne arra gondolj, hogy milyen következményei lesznek, hanem arra, hogy hogyan oldhatod meg a problémát.

Hálásnak lenni az élet adományaiért a legegyszerűbb útja a boldogság keresésének. Van állásod? Szerencsés vagy. Van egy működő párkapcsolatod? Ez remek! Szerető család vesz körül? Megfogtad az Isten lábát! Légy hálás mindenért, ami jó, és erre támaszkodva győzd le azt, ami rossz. Ha eltévesztenéd az irányt, csak írd le egy lapra, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás az életnek. Máris minden jobb színben fog feltűnni előtted.

Forrás: Hírklikk