A 105 éves Erzsike néni végezte el a kezdőrúgást a Győrszentiván – Bácsa bajnoki focimeccsen

HírKlikk 2024. augusztus 26. 09:45 2024. aug. 26. 09:45

Győrszentiván SE – Üstökös FC Bácsa mérkőzést rendeztek vasárnap a Győr-Moson-Sopron Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A kezdőrúgást a 105 éves Erzsike néni végezte el, akit 103 éves korában már láthattak hasonló szerepben a pályán a hazai csapat szurkolói.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójának Győrszentiván SE – Üstökös FC Bácsa mérkőzésén a kezdőrúgást a 105 éves Nagy Ferencné Erzsi néni végezte el. 

A Kisalföld tudósítása szerint a meccset megelőzően már érezni lehetett, hogy valami készül, nagy sürgés-forgás volt a kispadok környékén. A büfé épülete előtt is sokan foglaltak helyet, Nagy Ferencné Erzsi néni kedélyesen beszélgetett a helyiekkel. Tudta, hogy fontos szerepe lesz a mérkőzés előtt. Erről árulkodott meze is, melyen a 105-ös szám és a neve volt olvasható.

Erzsi néni nem először vállalt szerepet a focipályán, mivel két évvel ezelőtt, 103. születésnapja alkalmából is az ő feladat volt a kezdőrúgás elvégzése.

Nagy Ferencné Erzsi néni a lapnak így emlékezett vissza gyermekkorára:

Heten voltunk testvérek, három fiú és négy lány. Óriási udvarunk volt, és éjjel-nappal fociztunk. Csoda szép gyermekkorunk volt. Az utcánk végén volt a pálya, oda is sokat kilátogattunk. Ma azonban már csak a televízióban nézek meccset. Gyakran kapcsolok át sportcsatornára. Az egyik unokám is tehetséges focista, több évig igazolt játékosa volt a helyi csapatnak. A vasárnapi mérkőzésre is készültem, szaggattam a pogácsát az esemény előtt, négy kilogrammot sütöttünk meg azoknak, akik kilátogattak a mérkőzésre.

Erzsi néni egész életében dolgozott. Több mint 12 évet húzott le az akkori textilgyárban, majd a lenszövőbe került. Később a szomszédjában működő kertészetben is vállalt munkát. Azt mondja, a családjában mindenki szép hosszú életű volt, apja és nagyapja 94 évesen hunytak el, édesanyja pedig 91 éves korában. 

Forrás: Kisalföld


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom