A 444 után most a Hírklikknek küldött levelet Tiborcz ügyvédje

HírKlikk 2019. július 31. 08:56 2019. júl. 31. 08:56

Kedden írta meg a 444.hu, hogy Orbán Viktor vejének ügyvédje levelet küldött a szerkesztőségüknek, amelyben felszólította a portált, hogy távolítsanak el minden olyan cikket, amelyben a Tiborcz-adó kifejezés szerepel. Az indoklás szerint a kifejezés sérti Tiborcz becsületéhez, jó hírnevéhez, az emberi méltóságához és a névviseléshez fűződő jogát. 

Úgy látszik, a miniszterelnök veje, aki fiatal kora ellenére az elmúlt években - bizonyára a tehetségének köszönhetően - a 35 milliárd forintos vagyonával a 32. leggazdagabb magyarrá vált, komolyan gondolja, hogy az ellenzéki sajtó a becsületébe gázolt, ugyanis szerkesztőségünknek is hasonló tartalmú levelet küldtek.

Tiborcz ügyvédje szerint a hirklikk.hu-n 2019. június 22. napján megjelent “Tiborcz örülhetne az Új adónak, mivel a börtön rosszabb lenne” című cikkben használt “Tiborcz-adó” kifejezéssel megsértettük Tiborcz István emberi méltósághoz, becsülethez és jóhírnévhez, valamint névviseléshez való jogát.

"A Cikk közlésével Önök terjesztették és az olvasóközönség számára megismerhetővé tették a Karácsony Gergely által alkotott Kifejezést, amely olyan negatív értékítéletet tartalmaz, amely ügyfelem becsületét megkérdőjelezi"

-írja az ügyvéd, majd hozzáteszi:

"A Kifejezés ügyfelem nevét a közvélemény felfogásában egyrészt az adózáshoz, mint kellemetlen teherhez, másrészt a jogtalan előnyszerzés szankcionálásához kapcsolta, amely nem felel meg az ítéletalkotás közmegegyezéses szabályainak, mert a kifejezés indokolatlanul bántó, sértő és vádaskodó tartalommal bír. A Kifejezés használata ezért becsületsértő."

Ha az Orbán család ügyvédje és maga a család is ilyen nyilvánvalóan tisztában van azzal, hogy mások nevének és arcképének illetéktelen felhasználása abból a célból, hogy az érintettet rossz színben tüntesse fel - jogsértő, akkor vajon mit gondolnak a Juncker vagy a Soros György elleni plakát és médiakampányról, amit ráadásul közpénzekből finanszíroztak?

Forrás: Hírklikk