A „B” terv

Rédei Ottó 2022. január 17. 07:11 2022. jan. 17. 07:11

Az áprilisi választás, lényegében harc lesz a nemzetért aggódó magyar kormány és a külföldi titkosszolgálatok között. Ezt a magyarázatot a kormányoldal legszélsőségesebb tévécsatornáján adta egy magát oknyomozónak tituláló, bértollnok hölgy (asszonyság).

Nem is lenne érdemes foglalkozni ezzel az abszurd kijelentéssel, ha nem látnánk meg benne valamit, amit nyugodtan nevezhetünk „B” tervnek is. Az „A” terv nyilván az, hogy nyer a Fidesz. De mi van, ha mégse? Ha bekövetkezik az a számukra roppant kellemetlen helyzet, hogy az ellenzék győz? Akkor mit fognak mondani? Kevés volt a farhát jóárasítása, vagy nem harcoltak elég kemény Soros György, Brüsszel, meg a melegek ellen?

Kézenfekvő tehát, ha már jó előre tisztázzák: az ellenzék minden tagja külföldi titkosszolgálatok ügynöke. A legfőbb ügynök maga Márki-Zay Péter, hiszen ő több évet is töltött Amerikában. Az meg ugye magától érthetődő, hogy aki ennyi ideig ott élt, azt biztosan beszervezte a CIA. Ez nem lehet kérdés. Mint ahogy az sem, hogy miközben a kormányoldal minden gazdasági- és médiaforrást nagy igyekezettel elzárt az ellenzék elől, azért valahogy mégis csak tudnak kampányolni, vannak plakátjaik, és így-vagy úgy, de eljuttatják az üzeneteiket az emberekhez. Márpedig ez csak akkor lehetséges, ha az ellenzéket külföldi titkosszolgálatok pénzelik. Ez nemcsak egyértelmű, hanem még nagyszerű magyarázat is lehet. Hiszen mi mással lehetne indokolni a kormány választási vereségét a 13. havi nyugdíj, a minimálbér-emelés, a benzinár befagyasztása és felsorolni is sok, egyéb jótétemény ellenére?

Mindenre fel kell készülni, nehogy aztán úgy járjanak, mint ahogy az egyik Budapest közeli kisvárosban, az önkormányzati választások idején. Ott pontosan 12 évnyi fideszes városvezetés után, csúfos vereséget szenvedett a kormánypárt: tíz körzetből mind a tízben ellenzéki jelölt nyert. Méghozzá közös ellenzéki jelölt. Pedig a városi Fidesz szinte hetente készíttetett felméréseket, előrejelzéseket és azok rendre biztos győzelmet jósoltak. Aztán jött a hideg zuhany. Mivel pedig egyáltalán nem készültek fel erre a lehetőségre, a vereség szó szerint megsemmisítő volt. A városban a Fidesz azóta sem tudott magához térni, bár erőlködik. Milyen jó lett volna, ha kicsit előrelátóbbak, és kitalálnak valami frappáns magyarázatot vereség esetére! Az ugyanis kevés volt, hogy mindenki kommunista, meg Gyurcsány embere, még az egyébként buzgón vallásos polgármester jelölt is.

Nyilván ez a vereség ihlette meg az általam most megnevezni nem kívánt tévécsatorna propagandista hölgyét is. Mert ugye a magyar kormány minden vésszel sikerrel dacol, legyőzi a koronavírust, az inflációt, a munkanélküliséget, de a külföldi titkosszolgálatokkal már ő sem bír. Ha bukik, akkor csak hősi küzdelemben, nemtelen ellenféllel szemben lehetséges. Biztos, hogy ez lesz a magyarázat, amit még az is megerősít majd a Fidesz kommunikációjában, hogy egy új, a mostani ellenzékből alakuló kormány egy csapásra szót fog érteni az Európai Unióval és Brüsszel rögtön utalja is a most éppen visszatartott támogatásokat. Ennek sem lehet más magyarázata, csak az, hogy a külföldi kémügynökségek fizetnek a győzelemért.

Az ugyanis az ő olvasatukban aligha elképzelhető, hogy Magyarország végre tényleg előre megy és nem tönkre!