A Fideszben tudják mi az önfegyelem

Lendvai Ildikó 2019. augusztus 6. 19:08 2019. aug. 6. 19:08

Boldog István fideszes képviselő heroikus fogadalmat tett. Úgy érezte, azonnal cselekednie kell, mivel a Coca Cola plakátjain azonos nemű pár is szerepel. 

Amikor megrövidítették a rokkantakat, nem érezte úgy. Amikor a magatehetetlen szüleiket, párjukat ápolók javadalmát nem voltak hajlandók az éhenhalási szintről följebb emelni, nem érezte úgy. Amikor félkarú asszonyt, daganatos beteget, gyerekes családokat tettek utcára, nem érezte úgy. Amikor éheztetik a határnál a törvényes utat járó kérelmezőket, nem érezte úgy. Amikor átszúrt szemű kisgyereket küldözgették ellátás nélkül kórházról kórházra, nem érezte úgy. De most kijött belőle a hímes vérharag:

"Amíg nem távolítják el a provokatív plakátjaikat, addig én nem fogyasztom a termékeiket!"-fenyegette meg a céget, amelyet nyilván elborzasztott ez a sötét perspektíva.

Megihletett. Amíg Boldog István nem távolítja el a nyilvánosságból a provokatív hülyeségeit, addig én nem fogyasztom a politikai termékeit. 

Hősök országa vagyunk. Ha Boldog István szomjan pusztul, akkor se iszik egy csepp kólát sem, hiába kérik. Ha Boldog útmutatása nélkül itt senyvedek majd lelkesítő politikai eszmék híján, akkor sem olvasom őt, hiába kérik. Nem és nem. Ő meg én, tudjuk, mi az önfegyelem.