A rendőrök elégedetlensége már országos méretet öltött

HírKlikk 2019. augusztus 14. 19:15 2019. aug. 14. 19:15

Elsősorban az alacsony, megélhetésre sem elég fizetések és juttatások körül zajlik a harc. A rendőrség állományából összesen 3592 embernek volt - ez az állomány kevesebb mint tíz százaléka - munkavégzésre engedélye 2018-ban, azaz ennyien vállalhattak teljesen szabályosan másodállást.

A kapitányok bár észlelik a baljós előjeleket, nem tudnak segíteni. Az országos és a megyei kapitányok körlevélben kértek kitartást már hónapokkal ezelőtt, elismerve azt, hogy a jelenlegi fizetésekkel nehéz boldogulni.

Az alacsony fizetés miatt sokan szereltek le, Paks környékén például sokan otthagyták a rendőrséget, inkább elmentek biztonsági őrnek az atomerőműbe. Mind nehezebb járőrt találni, mert a rendőrök egyszerűen nem keresnek eleget.

Ki is derült, hogy a megyeszékhelyek háromnegyedében nincs elég rendőrjárőr: tizennégy városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene.

Nem kérdés, hogy sokan másodállások vállalásával tudják eltartani magukat, az biztos, hogy több mint 3500-an engedélyt is kaptak erre - írja a 24.hu.