A székelyudvarhelyi tragédia szálai Kövér László kabinetfőnökének háttéremberéhez vezetnek

HírKlikk 2023. december 28. 06:00 2023. dec. 28. 06:00

Kövér László kabinetfőnökének, Veress Lászlónak a háttéremberéhez, Stefán Károly projektmenedzserhez vezetnek a leomlott székelyudvarhelyi diákotthon halálos tragédiáinak szálai.

Az UH.ro magyar nyelvű, romániai portál a hivatalos építési engedély, valamint az igazgató 2020-as közleménye alapján állapította meg, hogy a munkálatok projektmenedzsere Stefan Károly Róbert okleveles építőmérnök volt – vette észre a hvg.hu.

Ő korábban akkor került be a hírekbe, amikor 2021-ben kiderült, hogy egy Kövér László kabinetfőnökét, Veress Lászlót érintő sikkasztási ügyben nyomoz a rendőrség.

Az UH.ro úgy értesült, hogy tragédiába forduló székelyudvarhelyi építkezéssel kapcsolatos döntéseket Stefán Károly projektmenedzser és Laczkó György, a Tamási Áron Gimnázium igazgatója hozták, ők ketten irányították a munkálatokat.

A lap elérte ugyan Stefán Károlyt, de a projektmenedzser érdemben nem válaszolt sem arra, hogy valóban ő irányította-e az építkezést, sem arra, hogy milyen viszonyban volt a magyar kormány illetékeseivel, akik ezt a felújítást támogatták.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az omlás miatt egy 17 éves fiú meghalt, hárman kórházba kerültek. A nyomozók szerint a csatornázást végző cég túl mélyen ásott le az épület fala mellett, a diákokra omlott székelyudvarhelyi kollégiumnál dolgozó cég vezetőjét őrizetbe is vették.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom