Apró gesztussal is lehet segíteni

HírKlikk 2020. január 14. 10:56 2020. jan. 14. 10:56

Még bő két hétig gyűjtik a #nemluxustaska kampány keretében a rászorulók nők számára az egy táskába összecsomagolt higiéniás csomagokat, amelyeket tavasszal adnak át a nehéz körülmények között lévő nőknek. A Kívül Belül Boldogság és az Agi Huszka Style a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével már tavaly is indított hasonló akciót, akkor 12 ezer táskát tudtak szétosztani a rászoruló nők között. 

„Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen” – áll a felhívásban, amelyből a részleteteket is megtudhatjuk.

A lényeg, hogy azt kérik az akcióban résztvevőktől, hogy válasszanak ki olyan, viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükség, tegyenek bele minden, nem luxusnak számító mindennapi higiéniás terméket, s a táskát vagy adják oda egy rászorulónak vagy vigyék el a gyűjtőpontokra (Budapesten a Kívül Belül Boldogság Bemutatóterem, azaz 1068. Bp. Szófia u. 18.; illetve a vidéki gyűjtőpontok egyikére) vagy postázzk el ugyanerre a címre. A táskába lehet tenni létfontosságú termékeket (mint a sampon, hajbalzsam, fogkefe, fogkrém, szappan, egészségügyi szárnyas betét), „extra luxust a nem luxusban” (mint a papírzsebkendő, hajgumi, hajkefe, dezodor, szájbalzsam, nedves törlőkendő, wc-papír és egy kedves személyes üzenet). A szervezők azt kérik, hogy ne tegyenek a táskába olyan cikkeket, mint a tampon, mosható betét illetve intim tölcsér; éles kés vagy borotva; élelmiszer; ruhanemű és gyógyszer.

Kérik továbbá azt is, hogy minden termék legyen új és bontatlan, ha lehet, az adományozó ragassza le a flakonok tetejét celluxxal, mivel a táskákat többször mozgatják majd. A táska legyen használható állapotban, ne legyen letörve a cipzárja, vagy az akasztója.

Az összegyűjtött táskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a rászoruló nőknek és lányoknak, illetve a szervezők maguk – a lehetőségekhez mérten – szeretnék személyesen átadni több ezer, nehéz helyzetben lévő és otthoni erőszak áldozatává vált nőnek és fiatal lánynak – a segítségetekkel.

A kampányról még több infó itt, illetve a következő videóban:

Forrás: Hírklikk