„Az Orbán-rezsim sem tart örökké”

HírKlikk 2018. december 6. 08:12 2018. dec. 6. 08:12

Itthon maradok, beletemetkezem a munkába, és közben abban reménykedem, hogy semmi, így az Orbán-rezsim sem tart örökké – nyilatkozza a 168 Órának Dés László

Dés László a beszélgetés során elmondta, hogy a politikával kapcsolatban igazából a rendszerváltozás után érte egy sokkszerű élmény, amikor az első Fidesz-kormány nekiment az apósának, Vásárhelyi Miklósnak. Szerinte világos volt, hogy miért, ugyanis volt neki két „bűne”. Az egyik: Orbánék még 1993-ban anyagi támogatást kértek a ’94-es választási kampányukra a Soros alapítványtól, amit ő vezetett. Akkor persze még nem tekintettek sátánként Soros Györgyre.

 

„Az apósom azonban elhajtotta a fideszes fiúkat, mondván, politikai pártokat az alapítvány nem támogathat. Erre sértődtek meg Orbánék, de nagyon. A másik, hogy ő szervezte az 1989-es Nagy Imre-újratemetést, és élő „bizonyítéka” volt annak, hogy nem a Fidesz csinálta a rendszerváltozást.”

Amint hatalomra kerültek 1998-ban, azonnal rászálltak az apósára, politikai hadjáratot indítottak ellene, a legaljasabb módszerekkel próbálták őt lejáratni. Ez a boszorkányüldözés elérte a szociológusként dolgozó feleségét is, rendszeresen kapott fenyegető leveleket, telefonokat, de az utcán is inzultálták.

„Úgyhogy engem egyáltalán nem lepett meg a NER, pontosan tudtam, hogy milyen emberek kerültek hatalomra kétharmaddal. Ha ’98-ban meglett volna a kétharmaduk, már akkor ugyanezt tették volna.”

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Forrás: 168 Óra