Az orosz haditengerészeti parancsnokok is meghaltak a szevasztopoli bombázásban az ukránok szerint

HírKlikk 2023. szeptember 24. 11:05 2023. szept. 24. 11:05

A BBC úgy tudja, hogy akkorra időzítették az ukránok az orosz Fekete-tengeri flotta szevasztopoli főhadiszállása elleni támadást, amikor a flotta vezetői az épületben tartózkodtak. Az ukrán hadsereg szerint emiatt a flotta vezetői közül többen meghaltak, két parancsnok pedig megsebesült, de további részleteket nem közöltek. Az oroszok viszont azt állították, hogy egy ember eltűnt. A BBC nem tudta függetlenül ellenőrizni egyik fél állítását sem.

Az orosz haditengerészet legjobbja a Szevasztopol kikötőjében állomásozó flotta. Egy ukrán katonai forrás úgy tájékoztatta a BBC-t, hogy a pénteki támadást a Nagy-Britanniától és Franciaországtól kapott Storm Shadow rakétákkal hajtották végre.

Egyre többször támadják a Krímet az ukránok, Szevasztopol orosz kormányzója, Mihail Razvozsajev azt mondta, hogy egy légvédelem által lelőtt rakéta törmelékei hullottak le szombaton. Egy hete az ukrán haditengerészet azt állította, hogy kiiktatott egy, a Krím-félszigetet védő Sz-400-as légvédelmi rakétarendszert. A Krím elleni támadások stratégiai és szimbolikus jelentőségűek – írja a 444.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom