Azért ez már kész röhej!

Bánó András 2021. augusztus 11. 08:01 2021. aug. 11. 08:01

Jól is szórakoznék a dolgon, ha nem lenne ennyire elkeserítő. Az történt ugyanis, hogy nyilvánosságra került: 2020 novemberében és decemberében kétszer annyi nyugdíjas korú magyar állampolgár halt meg azért, mert a kormány nem volt hajlandó figyelembe venni a járványkezelés legelemibb szabályait sem. Több se kellett a Fidesz propagandagépezetének. A tényleges számokra fittyet hányva, közölték – a már agyonrágott csontnak megfelelően –, hogy: gyomorforgató és álságos, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek, akik pusztán hatalmi érdekből oltásellenes kampányt folytattak, hogy elbizonytalanítsák az időseket az oltással kapcsolatban, és minden a járvány megfékezését célzó intézkedést támadtak.

Majd hozzátették: Magyarország az első az oltási versenyben, ahol az elsők között oltották be az időseket, sőt, a magyar nyugdíjasok az elsők Európában, akik már a harmadik oltást is felvehetik.

Kész röhej, hogy a Fidesz – noha közvetve elismerte, hogy felelősek azért, mert a kínai Sinopharmmal oltottak 60 éven felülieket, akikből most már „elpárolgott” az antitest – arra büszke, hogy Magyarország az első az oltási versenyben, ahol az elsők között oltották be az időseket, sőt, a magyar nyugdíjasok az elsők Európában, akik már a harmadik oltást is felvehetik.

Mosolyogva nézem minden nap a grafikonokat, és elfog a röhögő görcs amikor azt olvasom, és hallom, ahogy büszkén mondják a hírműsorokban, hogy 28 ezren már a harmadik oltást is felvették! Ezt pozitívan tálalni csak a Fidesz képes! Hiszen, ha meglenne az antitest a beoltottakban, senkinek sem kellene megkapnia most a harmadik oltást.

Inkább szégyenkezniük kellene amiatt, hogy rábeszélték a háziorvosokat, hogy azok beszéljék rá az időseket, hogy engedjék magukat beoltani a kínai Sinopharmmal, holott tudvalévő volt, hogy ezt az oltást ilyen korúaknak maguk a vakcinagyártó kínaiak sem ajánlották korábban.