Bakondi: A magyar határőrizet példaértékűvé vált

HírKlikk 2019. október 12. 08:50 2019. okt. 12. 08:50

Magyarország létrehozta a biztonságos határőrizetet - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: Magyarország képes távol tartani, ellenőrizni a határsértőket. A magyar határőrizet példaértékűvé vált - közölte.

A főtanácsadó kitért arra, hogy számos fontos fórumon, így az Arraiolos-csoport athéni tanácskozásán is szóba került a migrációs válság. Bakondi György azt mondta: ha az egyre növekvő számú népesség csak egy bizonyos százaléka dönt úgy, hogy útnak indul, akkor is jelentős számban érkezhetnek Európába.

Bakondi György azt mondta, a migráció szempontjából jelentős tétje van az Európai Unión belül az államok együttműködésének, de az önkormányzatok állásfoglalásának is.

Kiemelte, súlyos következményekkel járna, ha abba a tévhitbe esnének települések, hogy pénzt kapnak cserébe, ha néhány migránst befogadnak. Ahogy több helyen súlyos következményekkel járt is - emelte ki a főtanácsadó, példaként említve, hogy az ilyen városokban no-go zónák kialakulása, a késelések, a terrorizmus, a köztörvényes bűncselekmények számának emelkedése volt megfigyelhető.

Forrás: MTI/Hírklikk