Bayer Zsolt: a főpolgármester egy kretén

HírKlikk 2021. március 30. 08:33 2021. márc. 30. 08:33

Alaposan kiakadtak a keményvonalas fideszes propagandisták a Hír TV Sajtóklub című műsorának hétfő esti adásában amiatt, hogy a főpolgármester megnyitotta a rakpartokat a gyalogosforgalom előtt hétvégére.

Konszenzus mutatkozott közöttük abban is, hogy ez a lépés szerintük hatalmas járványveszélyt jelentett, mivel tömegek sétáltak az így lezárt utakon és maszk sem volt a többségen - írja a műsort szemléző Népszava

Bayer Zsolt szerint, hogy ha ezen vagy a következő héten ismét felmegy a járványgörbe, akkor „majd jönnek ezek, Karácsonnyal az élen, meg az összes többi ellenzéki rohadék, és majd elkezd megint orbánozni.... az ember esze megáll... megnyitja a rakpartokat... ez a barom".

A Demokrata főszerkesztője azt mondta, ez ugyanaz a „sátáni gondolkodás", mint amikor az ellenzék felszólal a keleti vakcinák ellen. Bencsik András szerint a rakpartok megnyitása egy vagy két hét múlva katasztrófát fog okozni. Azt sejti, hogy a városvezetés esetleg azt szeretné, berobbanjon Budapesten a járvány és minél többen betegedjenek meg és minél rosszabb legyen. 

Gajdics Ottó azokon az embereken értetlenkedett, akik úgy mentek be a tömegbe, hogy nem vettek fel maszkot. „Én komolyan mondom, kezdek hajlani arra, hogy az összes ilyen hülyét meg kell ragadni erőszakkal, és bevinni, hogy kukucskáljon már be egy Covid-osztályra" – jelentette ki indulatosan. 

„Olyan hülye, hogy a sötétben a seggét sem találja meg" – utóbbit már a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője mondta a főpolgármesterről. Néző László kifogásolta, hogy nem volt a környezetében egy tanácsadó sem, aki jelezte volna felé a fenntartásait. 

Bayer Zsolt még megszólalt a témában. Szerinte elsősorban nem az embereket kell hibáztatni, „de azért egy kicsit hadd hibáztassam már őket." Ezt követően belevágott dörgedelmei áradatába: „...nem kötelező hülyének lenni. És az, hogy a főpolgármester egy kretén és ezt megcsinálja az egy dolog, de hogy mindenki ennyire hülye, tényleg ?!...hogy maszk nélkül odamegy a tömegbe és ott flangálnak, meg ücsörögnek a Margitszigeten a fűben egymás seggében, maszk nélkül?!"

Néző László árnyalta Bayer Zsolt véleményét. Úgy gondolja, az emberek joggal hihették azt, hogy ha a főpolgármester így döntött, csak van annyi eszük a döntéshozóknak, hogy ha veszélyes lenne, akkor nem nyitnák meg a rakpartokat.

(A téma 12:58-tól tekinthető meg a videóban)