"Budapesten a munkanélküliség problémája nem létezik"

HírKlikk 2019. augusztus 14. 21:00 2019. aug. 14. 21:00

A Munkáspárt "segítő önkormányzatokat" szeretne létrehozni. Az önkormányzat dolga az, hogy kiegyenlítse a piac igazságtalanságait - mondta az ATV Start című műsorban a Munkáspárt elnöke Thürmer Gyula, aki a főpolgármesteri címre is bejelentkezett.

A „segítő önkormányzatok” alatt azt érti, hogy szolgálatokat kell felállítani, segíteni az embereket, mert szerinte abszurd, hogy egy gáz- vagy vízvezeték-szerelő többszörös áron dolgozzon, ha például egy ünnepen van szükség a munkájára. Mint mondta, adókedvezményekkel és más eszközökkel segítené, hogy iparos emberek telepedjenek meg a településeken - írja az atv.hu.

 

Budapesten a munkanélküliség problémája nem létezik szerinte, mert „mindenki dolgozhat, aki dolgozni akar”.

Mint mondta, a kormány az általános gazdasági fejlődés feltételeit teremti meg, a piac ezt végrehajtja, az önkormányzat dolga pedig – az emberek döntésekbe való bevonásával –, hogy „emberivé tegyék”.

Berki Krisztián celeb főpolgármester-jelölt egyik fő programpontja az ingyenes BKV, Thürmer szerint ugyanakkor ezt nem lehet kivitelezni. Helyette azt szeretné, ha állandóan működő nyilvános WC-k lennének Budapesten. A lakóparkok helyett pedig szociális bérlakásokat építene, amelyet a fiatalok hitelkonstrukciók nélkül is meg tudnának venni.