Csík János kilép a Csík Zenekarból

HírKlikk 2024. október 10. 09:00 2024. okt. 10. 09:00

Csík János kilép az általa 1988-ban alapított Csík Zenekarból – ezt maga a Kossuth-díjas zenész jelentette be a Válasz Online podcastjában.

A hegedűs, énekes a HetiVálasz című műsorban elmondta, úgy érzi, „eltelt rajta az idő”, és súlyos autóbalesete után több mint húsz évvel egyre nehezebben tudja „tartani a frontot”. Búcsúzóul a 60. születésnapján, december végén áll színpadra a zenekarral.

Hozzátette, vendégzenészként még feltűnhet a zenekar mellett, amely nem oszlik fel, és nem is cserél nevet. Az 59 éves Csík János helyére Gál Tibor népzenész, énekes érkezik januártól.

A podcast megjelenése után a Csík Zenekar közleményt adott ki – szúrta ki a hvg.hu. Ebben azt írták, hogy a zenekar tagjai igazi barátként, szomorúan, de tudomásul vették Csík János döntését. „Fájó szívvel, de épp azért tudjuk elengedni Jánost, mert szeretjük őt, és értjük a döntését. Ha a jövőbe tekintünk, egészen biztosak vagyunk abban, hogy a Csík Zenekar megmarad Csík Zenekarnak: azt a hagyományt viszi tovább, amelyet megteremtett és képviselt. Hónapok óta velünk próbál és játszik Gál Tibor barátunk, akiben megtaláltuk azt a friss erőt és dinamizmust, amely prímássá és énekessé tehet valakit” – írták.

Csík János a közleményben úgy fogalmazott:

„Drága barátaim, nem én vagyok a Csík Zenekar. Alapító, az vagyok, meg tag, meg prímás, az vagyok. De az, ami harminchat év alatt létrejött, felépült, az az egész csapatot jelenti. (…) Része voltunk egymás életének: sem a huszonkét évvel ezelőtti balesetet, sem a magánéleti viharokat nem tudtam volna úgy átvészelni, ha nincsenek mellettem. Hála van bennem, köszönet és drukkolás. Folytassátok, barátaim! Aztán úgyis zenélünk még együtt.”



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom