Dzsudzsák bakancslistájáról már csak egy diplomata útlevél hiányzott

Föld S. Péter 2020. október 14. 08:03 2020. okt. 14. 08:03

Nem. Ezt a nem minden tekintetben kielégítő választ adta a Külügyminisztérium arra a kérdésre, hogy visszavonták-e Dzsudzsák Balázs diplomata útlevelét. A magyar sajtó nem kormányhoz közeli része – többek között a Hírklikk is – beszámolt arról, hogy Dzsudzsák Balázs diplomata útlevéllel utazgat a világban. A hivatalos indoklás szerint. mindezt azért teheti, mert ő (volt) a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya.

Az indoklás sántít, ami egy labdarúgó esetében duplán kellemetlen. Semmilyen sporttörvényben nem olvasható ugyanis, hogy a magyar válogatott mindenkori kapitányának jár diplomata útlevél. Arról nem is szólva, hogy mindez múlt idő: Dzsudzsák jelenleg nem csapatkapitány, sőt, a válogatott keretének sem tagja.

Viszont – és ez nem elhanyagolható körülmény – Szijjártó Péter külügyminiszter jó barátja. Számos fotón szerepeltek együtt, van köztük olyan is, amellyel nem illett volna dicsekedni, mert a járvány első hullámának idején készült. Maszk nélkül mutatkozott a két cimbora, egy zárkapus futballmérkőzésen, ahova elvileg be sem tehették volna a lábukat.

Nem irigyeljük Dzsudzsáktól a diplomata útlevelét, ha a mentális egészségéhez erre van szüksége, lelke rajta. Lehet, hogy ennek a messziről indult fiatalembernek éppen ez hiányzik a boldogságához, ettől tud nagyobbat lőni, gyorsabban elfutni a szélen, pontosabban becsúszni.

Van, akinek egy nagy ház, másnak egy méregdrága autó kell ahhoz, hogy az egója rendben legyen. Dzsudzsáknak mindez megvan, az ő bakancslistájáról már csak a diplomata útlevél hiányzott.