Elküldték a daganatos beteget a kórházból, az onkológus miniszter hallgat

FSP 2020. március 28. 12:12 2020. márc. 28. 12:12

Az egyéb, nem a koronavírussal összefüggő betegségek a járvány alatt sem szünetelnek. Nem véletlen, hogy az országos tisztifőorvos ajánlása szerint, a kórházaknak a daganatos betegeket épp úgy el kell látniuk, mint „békeidőben”. Ez persze az elmélet, amelyet a gyakorlat nem minden esetben követ. Legalábbis, az RTL Klub híradója egészen másról számolt be.

Egy budapesti beteget két intézményből is elküldtek, azzal az indoklással, hogy a nem sürgős műtéteket elhalasztják. Egy pécsi férfi orvosa daganatot diagnosztizált a paciensnél, majd műtétet javasolt. A férfit azonban a beavatkozás előtt elengedték a kórházból. Egy lázas kislányt édesanyja elmondása szerint, több orvos és kórház is csak azt követően fogadta, hogy a kislány vért köpött.

Kásler Miklós, az Emmi minisztere, kormányzati szerepvállalása előtt onkológus volt, vagyis a daganatos betegségek szakértője. Ismert és elismert orvosként tartották számon, ezért is feltűnő, hogy még a kórházból hazaküldött, daganatos betegségben szenvedő férfi esetében sem szólalt meg. Pedig, ha valaki, ő bizonyára mindenki másnál jobban tudja, hogy az időtényező bizonyos betegségek esetében különösen fontos.

Úgy látszik, ha szájmaszk még nem is jut mindenkinek, szájzárra alkalmas pártfegyelemből van elegendő.