Ezért gyanús Gattyán politikai projektje

HírKlikk 2021. december 2. 19:45 2021. dec. 2. 19:45

A politikába most berobbanó új szereplő, Gattyán György is egy magántőkealaptól kapott támogatást. Vagyis a magát a rendszer, pontosabban a NAV által üldözöttként emlegető milliárdos valójában a NER kegyeltje.

Mint arról mi is beszámoltunk, a cégbírósági adatok arról tanúskodnak, hogy a regnáló kormány által is pénzelt, Rogán holdudvarába tartozó Columbus Magántőkealap konkrétan 900 millió forint pénzbeli hozzájárulással segítette meg Gattyán e-aláírási rendszereket fejlesztő, európai piacokra készülő Netlock Kft.-jét.

A Válasz Online most arról írt, hogy a magántőkealap az új offshore. A pénzelnyelési technikának egy olyan eszköze, amelynek lényege, hogy ne látszódjon a tulajdonos. Magyarországon nem egy bűnügy kreálódott, amely arról szólt, hogy banki vezetők a saját magánvállalkozásaikat finanszírozzák a betétesek pénzéből – ez, főszabályként, bűncselekmény is lehet. De ha mondjuk a Mészáros Lőrinc által kezelt magántőke-alapoknak van egy bankjuk – van, nem is egy, és olvadnak össze –, és van egy csomó vállalkozás, ami papíron nem az ő kezében van, hanem egy magántőkealapéban – és Mészáros Lőrinc csak kezeli –, onnantól kezdve, a saját bankja halálra tudja hitelezni a saját maga cégét, miközben sehol nem látszik, ki a valós tulajdonos.

Azt is megemlítik, hogy Gattyántól bérelte Andy Vajna a villáját, amíg élt. Abszurd lenne, ha Gattyán György nagyon rosszban lenne a hatalommal, akkor Vajna tőle bérelt volna villát Magyarországon.

Forrás: valaszonline.hu