Fejezze be a kormány a vakcinainfónak álcázott pártpropagandát!

Ujhelyi István 2021. július 25. 07:45 2021. júl. 25. 07:45

Azért tényleg mindennek van most már egy határa! Menjen a kormány a fenébe! Már a járvány berobbanásakor figyelmeztettük a nyilvánosságot, hogy a Fidesz nyilvánvalóan propagandacélokra akarja majd felhasználni az oltási regisztráció során a Rogán-féle tárcához befutó adatokat, de akkor nemes egyszerűséggel „oltásellenes gyilkosnak” nevezték azokat, akik ezt szóvá merték tenni. Ehhez képest mindez beigazolódott: a Fidesz megint átlépte a vörös vonalat és nettó pártpolitikai propagandára használja fel azokat a magyar embereket, akik életmentő oltásra jelentkeztek az elmúlt időszakban.

Ők ugyanis – miután kényszerűen engedélyezték a regisztráció során, hogy folyamatos tájékoztatást kapjanak a kormánytól; hiszen erre volt szükségük az oltásra várva – a minap újabb „tájékoztató” levelet kaptak, amelyben a „nemzeti konzultáció” kitöltésére kérik őket.

Nem arról tájékoztatják őket, hogy mi lesz azokkal a Sinopharm-vakcinával oltott idősekkel, akiknél nem alakult ki az immunitás és emiatt jogosan dühösek, jogosan félnek. Nem arról tájékoztatják őket, hogy hazánkban a negyedik hullám előtt csaknem nullára csökkent az oltási kedv és a nyugati országok többsége már rég megelőz minket átoltottságban, ezért jó lenne, ha mindenki a saját környezetében megpróbálná még rávenni az oltatlanokat a vakcinák felvételére. De még csak nem is arról kaptak ezek az emberek tájékoztatást, hogy a kormány milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy egyetlen orosz-, vagy kínai vakcinával oltott magyar embert se érjen hátrány, ha utazni szeretne. Ezek helyett inkább Sorosról, meg Gyurcsányról, meg kiskorúak nemátalakító műtétjeiről szóló konzultációról kaptak propagandát. Egészen elképesztő és undorító.

Persze, a kormány nyilván rávágja majd, hogy minden jogszerű, hiszen az érintettek hozzájárultak ahhoz, hogy a kormány „kapcsolatban legyen velük”. (Ugyanezzel a „minden jogszerű” szöveggel takaróznak a nemzetközi lehallgatási botrány kapcsán is, ami hasonlóan nevetséges és önleleplező.) Tényszerű, hogy a vakcinaregisztrációs oldal célja, és szerepe – saját leírása szerint is – az, hogy a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatban nyújtson tájékoztatást. Az emberek pedig alapvetően azért járultak hozzá annak idején a kapcsolattartáshoz, mert a regisztráció előfeltétele volt az oltás megkapásának, a kormányzati kommunikáció pedig olyan szerencsétlen, ellentmondásos és káoszos volt már a járvány legelején is, hogy a polgárok bármit megadtak azért, ha valami információhoz juthatnak saját sorsukat illetően.

Felszólítom a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel a kormányzati propagandával és azokat a magyar polgárokat, akik a vakcinaregisztrációs honlapon adták meg elérhetőségeiket, a továbbiakban kizárólag a járványkezelés és oltás érdemi információval keressék meg. Az ügyben bejelentést teszek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is, bízva benne, hogy Péterfalvi Attila előbb-utóbb visszatér a szabadságáról és a lehallgatási botrány érdemi kivizsgálása mellett, erre is jut majd ideje. A vakcinaregisztrációs adatok pártpropagandára történő felhasználása rendkívül pitiáner és aljas, ami tökéletesen mutatja a rendszer rothadtságát.