Gulyás Gergely: A gruppenszex nincs relációban a keresztény elvekkel

HírKlikk 2019. október 10. 13:43 2019. okt. 10. 13:43

Erkölcstelen és elítélendő, ami a Borkai Zsoltról kiszivárgott videón látható, azonban mindenkinek a magánügye, hogy mivel tölti a szabadidejét – mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely.

A kancelláriaminiszter azt is hangsúlyozta az újságíróknak, hogy semmilyen relációban sincs a keresztény elvekkel, ami a felvételeken látható – viszont nincs kételkedni Borkai szavaiban, aki botrány kirobbanása után azt állította, hogy nem élt illegális szerekkel, nem drogozott, és nem vett részt korrupcióban. Az ügyet újabb és újabb videókkal, részinformációkkal tápláló blog szerint azonban a győri polgármester és köre nyakig merült a városi beruházásokat érintő korrupciós ügyekben.

Gulyás nem akart egyértelmű választ adni a felvetésre, hogy a fideszes polgármester vállalható-e még a keresztény értékrendet gyakran méltató kormánypárt számára, inkább a választókra hárította a felelősséget: ők október 13-án szavazatukkal ítéletet mondhatnak az ügyben, és ha az információk ismeretében újraválasztják a győri vezetőt, az újabb ötéves felhatalmazást és szolgálatot jelent.  A miniszter arról is beszélt a kormányinfón, hogy kormány támogatja Várhelyi Olivért biztosi jelölését az Európai Unió következő bizottságába. Nem maradhatott el a megszokott bevándorlás téma sem –Gulyás szerint Várhelyi éppen azért alkalmas jelölt, mert elkötelezetten küzdött a tagállamokra rákényszerített bevándorláspárti elképzelések ellen. 

A kormányinfón elhangzott, hogy kétmilliárddal növelték meg a kormány által biztosított autóvásárlási támogatást, mivel eddig közel 16 kérelmet nyújtottak be erre az igénylők – a 285 milliárdos keretű babaváró támogatást pedig eddig több mint 40 ezren igényelték. 

Forrás: Hírklikk