Gulyás Mártonék 3 nap alatt összegyűjtötték a teljes perköltséget

HírKlikk 2019. július 5. 18:34 2019. júl. 5. 18:34

Alig 3 nap alatt összegyűlt az a pénz, amely fedezi a Gulyás Márton és társa, Varga Gergely büntetését – adta hírül Facebook oldalán az aktivista. A héten a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében közmunkára és a perköltség kifizetésére ítélte őket amiatt, mert 2017 áprilisában a Sándor Palota előtti spontán tüntetés után narancssárga festékkel dobálták meg a Köztársasági elnök hivatalának az épületét.

Mint beszámoltunk róla, a Fővárosi Törvényszék másodfokú tanácsa – egyetértve az elsőfokon eljáró bírósággal – mindkét elkövetőt bűnösnek mondta ki garázdaság és rongálás bűntettében, büntetésüket azonban enyhítette a jelentős időmúlásra és a II. rendű vádlott, Varga Gergely büntetlen előéletére tekintettel. Így az I. rendű vádlottat, Gulyás Mártont 220 óra, míg a II. rendű vádlottat 80 óra közmunka teljesítésére, valamint egyetemlegesen 618 220 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Gulyásék gyűjtést hirdettek, és mint most beszámoltak róla, nem egészen három nap alatt összegyűlt a szükséges 618,220 Forint perköltség. Gulyásnak 92-en, összesen 700,589 Forintot, társának 39-en, összesen 204,934 Forintot utaltak.

A perköltségen felüli részt nem tartják meg, a pluszban keletkezett 287,303 Forintot az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE) számára ajánlják fel – tudatta Gulyás Márton, aki Facebook posztjában közölte, hogy a keret erejéig visszautalja annak az adományozónak a pénzt, aki esetleg nem ért egyet az adomány ilyetén történő felhasználásával.

Forrás: Hírklikk