HM: Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt legyengítették Magyarország védelmét

HírKlikk 2019. november 12. 20:50 2019. nov. 12. 20:50

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium (HM).

 A HM keddi közleménye szerint az erről szóló javaslat - amely már az Országgyűlés előtt van - semmilyen érdemi változást nem jelent a hadkötelezettség, az önkéntes tartalékosok vagy a behívhatóság korhatárának tekintetében. Továbbra sem lesz sorköteles katonaság - szögezték le.

Azt írták: a javaslat kizárólagos célja, hogy Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról. "Ez Magyarország biztonsága szempontjából alapvető és mindannyiunk érdeke" - fogalmaztak.

Hozzátették: az állampolgárokat ez semmilyen módon nem érinti, semmilyen személyes adatszolgáltatásra, orvosi vagy egyéb vizsgálatra nincs szükség, kizárólag a Magyar Honvédség számára jelöl ki technikai, adatkezelési feladatokat. A törvényjavaslat kizárólag a különleges jogrend esetére történő felkészülést szolgálja.

A HM közleményében azt is megjegyezte, a törvénymódosításra azért van szükség, hogy ezzel is erősítsék Magyarország védelmét és biztonságát, mert

"Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt szánt szándékkal legyengítették Magyarország védelmét, létszámában és eszközeiben is leépítették a honvédséget, elkótyavetyélték a vagyonát, a honvédségi eszközöket, és a hadrafoghatósági nyilvántartásokat is megsemmisítették".

Forrás: MTI/Hírklikk