Hollik: azt látni, hogy Gyurcsány több százmillió forinttal nem tud elszámolni

HírKlikk 2020. február 11. 16:00 2020. feb. 11. 16:00

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen a Fidesz-KDNP, mert a kormánypártok szerint, tisztázni kell, hogy „ki-be röpködnek milliárdok és százmilliók" a DK elnöke körül – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 Hollik István azt mondta, az elmúlt napokban hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza „zavaros vagyonnyilatkozatát", ez nem történt meg, pedig „valami nagyon nem stimmel" a DK elnökének pénzügyei körül.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc, aki szereti a nép egyszerű gyermekeként beállítani magát, az elmúlt négy évben több mint 2 milliárd forintot vett ki Altus nevű cégéből.

Az ellenzéki politikus 641 millió forintért vásárolt értékpapírt. Csak a foglaló volt 225 millió forint „egy titokzatos ingatlanért", továbbá „300 millió forintos osztalékadót emleget, meg, hogy 200 millió forintot Gyurcsányné vagyonnyilatkozatában kell keresni" – sorolta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A DK elnöke azt is állítja – folytatta –, hogy 100 millióért )csinosította ki" az Apró-villát, „egy 100 milliós ház is felbukkan Kötcsén", továbbá közlése szerint, 70 millió forintot költött a gyermekei iskoláztatására, 80 milliót pedig a gyermekei lakására.

„Ezek a pénzügyek sok mindent bizonyítanak, de azt biztosan nem, hogy Gyurcsány Ferenc a nép egyszerű és átlagos gyermeke lenne" – fogalmazott Hollik István, hozzáfűzve: Gyurcsány Ferenc ezekhez a milliárdokhoz „rablóprivatizációnak köszönhetően" jutott hozzá, „a régi pártállami kapcsolatait kihasználva".

A kommunikációs igazgató azt mondta: „akárhogy osztunk-szorzunk", azt látni, hogy Gyurcsány több százmillió forinttal nem tud elszámolni, a cégéből kivett ugyanis 2 milliárd forintot, de messze nem költött el ennyit, a különbözet viszont nem jelenik meg a vagyonnyilatkozatában. Ezért tartják indokoltnak az eljárást.

A DK-elnök múlt vasárnapi évértékelőjét Hollik István úgy kommentálta: ez az évértékelő is megerősítette, hogy a balliberális pártok valódi vezetője Gyurcsány Ferenc.

Karácsony Gergely főpolgármester Hír TV-vel szembeni bojkottját a Fidesz kommunikációs igazgatója – kérdésre válaszolva – álszentségnek, kettős mércének nevezte.

Közölte: az a megengedhetetlen és felháborító, hogy Novák Katalin Fidesz-alelnököt Karácsony Gergely válaszra sem méltatta – Jávor Benedeknek, Budapest brüsszeli irodavezetőjének kirekesztő, nőket sértő megjegyzése ügyében.

A Fidesz európai néppárti tagságával kapcsolatban – szintén kérdésre – Hollik István közölte: a Fidesz továbbra is azt tapasztalja, hogy a pártcsalád egyre inkább balra sodródik, pedig a magyar kormánypárt szerint, a néppárt akkor tud újra sikeres lenni, ha visszatér a markáns kereszténydemokrata politizáláshoz. Fontos szempontnak nevezte, hogy a Fideszt német stratégiai szövetségesei a néppártban maradásra biztatják, de – jelezte – a tagságáról a végső döntést a magyar kormánypárt hozza majd meg.

Forrás: MTI/Hírklikk