ISZOMM: az EP-t nem érdekelte Orbán beszéde

HírKlikk 2024. október 10. 12:00 2024. okt. 10. 12:00

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) szerint évtizedes legenda Orbán Viktor saját felhívása a nagyvilághoz, hogy „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok” !

A Szanyi Tibor elnök által jegyzett közlemény szerint az európai politikusok egyre nagyobb hányada megfogadta a tanácsot, így tegnap az EP plenáris ülésén alig érdekelt bárkit is a magyar miniszterelnök bármilyen programbeszéde, sokkal inkább azzal foglalkoztak, hogy mit tett az elmúlt másfél évtizedben. Amit Orbán kapott, az páratlan verbális sortűz volt, s bár igyekezett védekezni, kicsit sem az ő napjaként jegyezzük fel a tegnapit. Sajnos, tegnap nem volt jó magyarnak lenni Strasbourgban – véli a politikus.

Az Igen Szolidaritás álláspontja szerint Orbán Viktor bármilyen mélyen is hisz a maga igazában, a tények a legkevésbé sem igazolják a politikáinak helyességét. Magyarország 2010-ben ha nem is problémamentesen, de az európai fejlődés főáramába sorolódott, mára viszont szinte minden tekintetben sereghajtó, különösen az emberek gazdasági, szociális és mentális állapotát illetően. Az egész országot reménytelenség jellemzi, leszámítva a NER lovagjait úgy az Ófideszben, mint az Újfideszben. 

Szanyi Tibor szerint sajnos a magyar felszólalók zöme sem az EU legégetőbb ügyeivel foglalkozott, hanem szimplán hazabeszélt: „ezért kár volt őket delegálni az EP-be". 

Az ISZOMM fájdalommal állapítja meg, hogy Magyarország neve szinoním lett a „simlis rumlival”, aminek évtizedekre meghatározó hatása lesz. A magyar példa alighanem az EU bővítését is elodázza, mivel egyre több európai politikus ódzkodik az új tagországok esetleges pálfordulásaitól. Ha a bővítés balhét hoz a családba, akkor inkább várjunk vele!

Az ISZOMM álláspontja szerint Európa jövője nem a látványos és hangzatos kesergésekben rejlik, hanem az alapokmányokba foglalt minél szorosabb egységben. Baloldalról nézve, a szociális Európa lenne a kívánatos irány, ugyanis az EU tehetősebb országai nem azért engedhetik meg maguknak a népjóllétet, mert gazdagok, hanem azért lettek gazdagok, mert a népjólléttel törődtek.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom