Kálmán Olga: minden újonnan alakuló párt úgy gondolja, ő a nyerő

HírKlikk 2024. október 3. 07:50 2024. okt. 3. 07:50

Nem lehetett nem észrevenni, hogy számszakilag is többen vannak, akik ennek a kormánynak a menesztését akarták, mint akik nem, de a választási törvényt „megmókolták” már az elején, hogy a kétharmaduk bőven meglegyen, közben pedig már tényleg komoly igény van arra, hogy ezt a kormányt elzavarjuk – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Kálmán Olga, a DK kommunikációs vezetője. Hozzátette, ezt most megfejelte az, hogy kialakult egy politikaellenesség a társadalomban, és óriási bizalmat kapott az emberektől a nemrég feltűnt Magyar Péter, aki még márciusban is a Fidesznél keresett állást. „Mi pedig kaptunk egy olyan igaztalan vádat, hogy ezek nem csináltak semmit az elmúlt 14 évben.”

Nem kell szeretni a DK-t vagy Gyurcsány Ferencet, de az, aki Gyurcsány és Orbán közé egyenlőségjelet tesz, vagy azt mondja, nem csinált semmit a párt az elmúlt években, az nem ebben az országban él – folytatta Kálmán Olga. „A Demokratikus Koalíció pillanatnyilag a Fidesz egyetlen ellenzéke.”

Elmondta, teljesen természetes, hogy egy politikus országjárásáról fellépéseiről közvetíteni kell a sajtónak, neki az fáj, hogy hiába mutatták be a DK összes jobbító szándékú javaslatát, a szakmai anyagokat az árnyékkormány tájékoztatóin, azokon leginkább a kormányzati média oszlopos képviselői voltak ott, és inkább olyan pletykákról kérdezték őket, amit saját maguk generáltak, terjesztettek, és ezt írták meg és vették át a többiek. Nem ment át sem a MÁV-val, sem az oktatással, sem az egészségüggyel kapcsolatban, szakemberek által kidolgozott stratégiájuk – fogalmazott. „Tehát a nem csinált semmit az ellenzékben benne van a független sajtó is, amely mostohán bánt mindenkivel, aki a demokratikus politizálás keretein belül tett az Orbán rendszerrel szemben. Nem Gyurcsány vagy az elnökség érdekes ebben a történetben, hanem azok a közösségek, akár egy kisebb településen is, amelyek vállalják azt, hogy DK-sok, és vállalják, hogy nem lesz munkájuk, mert a fideszes polgármester mindent el fog követni, hogy se ő, se a családtagjai a településen ne kapjanak munkát. Ők most azt kapják, hogy a Fidesz szekerét tolják?”

Kálmán Olga kijelentette, a közösségüket meg kell védeni, néha karcosan is – utalt arra, hogy a párt vezetője erősebb stílusban kommunikál az utóbbi időben. „Tudatosabban hangosabbak vagyunk, minden egyes lehetőséget megragadunk, legfőképpen a közösségi médián keresztül.”

Emlékeztetett, azért tűnik fel erősebben most a DK elnökének szereplése, mert 2021-ben Márki-Zay Péter maga kérte, hogy Gyurcsány Ferenc vonuljon a háttérbe, és ezt megtette, de a DK-soknak ez nem tetszett, mondván, miért kellene a pártelnököt dugdosni. „De szót fogadtunk, Gyurcsány Ferenc évek óta a párt elnökeként a pártépítéssel foglalkozik, a nyilvánosságtól háttérbe vonult. De a DK közössége most azt szeretné, ha aktívabb lenne.”

Ez az óellenzék kijelentés úgy hülyeség ahogy van

Kálmán Olga levezette, hogy ha jön egy új párt, amely azt mondja, ezek régiek, akkor fel kell oszlatni, és alakítani kell egy újat? Mindig az a nyerő, amely éppen frissen alakult, az összes többi pedig szemétdombra való, mert 5-10 vagy 20 éve politizál? És ez nem először van így, ott volt a Lehet más a politika, előtte a Jobbik vagy éppen a Momentum, vagy Márki-Zay a maga a mozgalmával, most már a pártjával – sorolta. „Nem értem, hogy azok az újak, akik a politikára színpadára lépnek, azoknak úgy kell kitűnniük, hogy mindenki, aki eddig volt, az annyira rossz, hogy takarodjon innen. Mi vagyunk az újak, és mindent jobban tudunk, és ez át is megy a köztudatba.”

Azzal kellene foglalkozni, hogyan lehetne közösen Orbán rendszerét megdönteni, a kormányát elzavarni, mert nem érdemelte ki, hogy ebben az országban bármilyen szinten is politizáljon tovább, és ebbe beletartozik mindenki, aki segítette az ő hatalmát. Ha jön egy új formáció, akkor az mindig a többiekre kezd acsarkodni, és visszamutogatni, mint Donáth Anna, aki pár hónappal a választás előtt a DK-t kezdte ócsárolni – foglalta össze a korábbi helyzetet. A DK-s politikus nyomatékosította, személy szerint lehet bántani őket, az elnökséget is, de a DK közösségét nem hagyják. „Akkor karcosan fogunk visszaszólni a továbbiakban is.”

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom